Εκδήλωση για το προσφυγικό διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης και η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης στις 7 το απόγευμα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

  1. Ομιλία από μέλος του Δ. Σ του Συλλόγου Γυναικών για το προσφυγικό και τις κοινωνικές προεκτάσεις του
  2. Απαγγελίες
  3. Προβολή της Ιρανικής αντιπολεμικής ταινίας: «Οι χελώνες μπορούν να πετάξουν»
  4. Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ενημερώνουν πως τα είδη που χρειάζονται είναι τα παρακάτω:

Γάλατα εβαπορέ (μικρή συσκευασία), βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, ατομικοί χυμοί, κρουασάν, φρυγανιές σε μικρές συσκευασίες, παξιμάδια, ξηροί καρποί, μπισκότα,  μωρομάντηλα, πάνες για μωρά, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, κουβέρτες, χειμωνιάτικα ρούχα  (κυρίως για μωρά και παιδιά). 

Η σχετική ανακοίνωση:

Φίλες και φίλοι

“Η οδύσσεια των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους προσφύγων – κυρίως από τη Συρία , το Αφγανιστάν, το Ιράκ, αλλά και άλλες χώρες – που αναζητούν μία αξιοπρεπή ζωή χωρίς πόλεμο, νεκρούς και δάκρυα , δεν έχει τελειωμό.

Διεκδικούμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους (κατάργηση των κανονισμών Δουβλίνο 2 και 3, δημιουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς)”

Εκτός από την ημέρα της εκδήλωσης η παράδοση των ειδών γίνεται κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 6974856140 και 6976000091 μέχρι 14/11/2015