Εκατό περίπου μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια της Ξυλαγανής, της Νέας Καλλίστης, του Ιάσμου και της Οργάνης Ροδόπης, επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, γνώρισαν την ιστορία του και έμαθαν για τα έργα αποκατάστασής του που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region» (“Η Ευρώπη στην περιοχή μου”) που έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να γνωρίσουν τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Στους μαθητές μίλησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος ο οποίος τόνισε ότι “είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν και να προστατεύουν τα μνημεία του τόπου τους και να είναι ενήμεροι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τη συντήρηση και την ανάδειξή τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών”.

Για το αρχαίο θέατρο μίλησε στους μαθητές η αρχαιολόγος-μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα, ενώ στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Βασίλης Πιτσινίγκος.

Η επόμενη εκδήλωση της καμπάνιας «Europe in my Region» στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 10:00· σαράντα περίπου μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια Δικαίων, Κυπρίνου, Ριζίων και Νέας Βύσσας θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν το νέο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου.