Αναφορά προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης, αναφορικά με τη λειτουργία του συστήματος υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», ζητώντας την άμεση παρέμβασή του και τη διακοπή της λειτουργίας της πλατφόρμας, προτίθεται να καταθέσει η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ.

Συγκεκριμένα, απέστειλε στα μέλη του Τμήματος σχετικό κείμενο ζητώντας να απαντήσουν εάν συμφωνούν, «για να προβούμε μαζικά και δυναμικά στις κατάλληλες ενέργειες».

Σήμερα 23/3, συνεδριάζει για το θέμα η Αντιπροσωπεία του Τμήματος.

Το κείμενο αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης, που προτείνεται, έχει ως εξής:

«Με την παρούσα αναφορά μας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να παρέμβετε άμεσα για τη διακοπή της λειτουργίας του συστήματος υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, που φέρεται να διαχειρίζεται το ΥΠΕΝ. Στο πρόγραμμα εντάσσονται με σειρά προτεραιότητας και με μοναδικό κριτήριο τον χρόνο υποβολής. είτε πολίτες. είτε ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι μέσω του τεχνικού τους συμβούλου που είναι μηχανικός. Το ΤΕΕ Θράκης εκπροσωπώντας όλους τους μηχανικούς της Θράκης που έχουν δικαίωμα – ενδιαφέρον να λειτουργήσουν ως τεχνικοί σύμβουλοι των πολιτών, δέχεται συνεχείς καταγγελίες από τα μέλη του, καταγγελίες που επαληθεύονται από τη δοκιμή εισόδου στο σύστημα, ότι η «πλατφόρμα» δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ελλιπώς ή ενδεχομένως επιλεκτικώς, δημιουργώντας συνθήκες αδιαφάνειας, στρεβλώσεων και υπονοιών για χειραγώγηση των τελικών αποτελεσμάτων. Επειδή η διαχείριση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ αφορά στη διαχείριση δημόσιου χρήματος, επειδή η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των πολιτών που δικαιούνται βάσει κριτηρίων με συνέπεια να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία που το διαχειρίζεται άνισα, επειδή θίγονται τα μέλη μας ως προς την αξιοπιστία τους έναντι των πολιτών – πελατών τους (το υπουργείο ανακοινώνει ότι έχουν γίνει εντάξεις χωρίς να ξέρει κανείς που έγινε αυτό), επειδή με τη μη παρέμβαση δημιουργούνται καταστάσεις που δεν θεραπεύονται, Σας ζητάμε να παρέμβετε για την επίσημη διακοπή της «λειτουργίας» της πλατφόρμας που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ανισοτήτων και διακρίσεων μεταξύ πολιτών, και να επιτρέψετε την επαναλειτουργίας της μετά από πιστοποίηση αρμόδιου ανεξάρτητου φορέα».