Κατά τη διάρκεια ημερίδας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  με τίτλο «Εισαγωγή της Θεματικής Ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας», παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πύλη «e-Drive Academy», η οποία εμπεριέχει το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία του μαθήματος οδικής ασφάλειας στα σχολεία της χώρας με σκοπό την οικοδόμηση μιας καθολικής, συστηματικής, και συντονισμένης εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού της χώρας στο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, στάθηκε στο γεγονός ότι επιτέλους, ύστερα από πολλές δεκαετίες, και μετά από πολύ θλιβερές καταστάσεις, εισάγεται το μάθημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Επισήμανε ακόμη το γεγονός ότι οι στατιστικές καταγράφουν μειώσεις των ατυχημάτων τον τελευταίο χρόνο, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει συμβεί τυχαία αλλά είναι σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας που επιτέλους κατασκευάστηκαν και ολοκληρώθηκαν έπειτα από δεκαετίες κωλυσιεργίας και καθυστερήσεων, και είναι συμβατοί με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας. Παράλληλα αναφέρθηκε στα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορούν έργα οδικής ασφάλειας για τα οποία άμεσα θα προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Τέλος, ο Υπουργός διευκρίνισε πως έχει ήδη συγκροτηθεί ομάδα εργασίας από στελέχη του Υπουργείου με εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο της κυκλοφοριακής αγωγής, με άμεσο στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να αρχίσει να διδάσκεται το μάθημα πιλοτικά σε εκατό σχολεία της Αττικής, ήδη από το τρέχον σχολικό έτος, και στη συνέχεια να επεκταθεί στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Η διαδικτυακή πύλη «e-Drive Academy», αποτελεί καρπό μιας συστηματικής και πολύμηνης δουλειάς του επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Οδικής Ασφάλειας και Κανόνων Κυκλοφορίας της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Ρίζος, που εξήρε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, και δήλωσε: “Σε όλη τη χώρα, στη Θράκη, στον Έβρο, χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν θυσιαστεί στην άσφαλτο επειδή δυστυχώς δεν είχαν καλλιεργημένη και εμπεδωμένη την αναγκαία κυκλοφοριακή αγωγή. Δυστυχώς στην Ελλάδα ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί προτεραιότητα σε αυτό το θέμα. Είμαι πεπεισμένος οτι η πρωτοβουλία θα καρποφορήσει. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάζονται για την υλοποίησή της”.