«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση της κατασκευής σταθμού στην Ασπροβάλτα.

Ο Σταθμός Διοδίων Ασπροβάλτας θα γίνει ο τέταρτος – μετά από εκείνους του Ιάσμου, της Μουσθένης και της Ανάληψης – που θα λειτουργήσει στο τμήμα Κομοτηνής-Θεσσαλονίκης της Εγνατίας Οδού.

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση της κατασκευής του Σταθμού άναψε το Δ.Σ. της «Εγνατία Α.Ε.», κατά τη συνεδρίασή του στις 24 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα α) τη δημοπράτηση του έργου και την έγκριση των συμβατικών τευχών ανοικτής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου του έργου με τίτλο: «Εγνατία Οδός: Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Ασπροβάλτας επί της Εγνατίας Οδού (11.2 – 11.3)», προϋπολογισμού 2.200.000 € με Φ.Π.Α., και β) τη συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου διάρκειας 6 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ένα βήμα πιο μπροστά βρίσκεται ο σχεδιασμός για την κατασκευή σταθμού διοδίων στο ύψος της Μέστης, στο τμήμα Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης. Η σύμβαση κατασκευής του συγκεκριμένου έργου υπογράφτηκε την Τρίτη, 21 Μαρτίου, και προβλέπει την ολοκλήρωση και λειτουργία του σταθμού σε 6 μήνες από σήμερα.