Εγνατία Οδός Α.Ε. και Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών επιμένουν στον υπολογισμό των διοδίων της Εγνατίας Οδού συνολικά, κατά μήκος όλου του οδικού άξονα, και συνεχίζουν να εστιάζουν στο κόστος διάνυσης και των 670 χιλιομέτρων του αυτοκινητοδρόμου (1.340 χλμ aller-retour).

Αυτό προκύπτει από απάντηση προς τα ερωτήματα που είχαν καταθέσει από κοινού ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και οι συνάδελφοί του της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, Χαρά Κεφαλίδου (Δράμας) και Μιχάλης Τζελέπης (Σερρών), στην οποία προβάλλεται το κόστος των 19,90 ευρώ ανά κατεύθυνση (39,80 ευρώ aller-retour από τους Κήπους του Έβρου έως την Ηγουμενίτσα και αντιστρόφως), μετά και τη λειτουργία των νέων σταθμών, ποσό που θα αντιστοιχεί σε 0,03 ευρώ / χιλιόμετρο.

Επίσης, στην ίδια απάντηση επαναδιαβεβαιώνεται ότι ως το τέλος του 2018 θα τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, περιλαμβανομένης και της Εγνατίας Οδού.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι στην απάντηση αναφέρεται ως ισχύουσα συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης του Κάθετου Άξονα, Μάνδρα-Ψαθάδες η … 30η Ιουνίου 2017.