– Δεν έχει ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής για μεταφορά της πιάτσας ΤΑΞΙ που βρίσκεται στην οδό Ορφέως.

Στη μη σαφή διατύπωση του αρχικού Δελτίου Τύπου, οφείλεται η παρερμηνεία και η ανάλογη προηγούμενη δημοσίευσή μας.

Με νεότερο Δελτίο Τύπου από τον Δήμο Κομοτηνής, αποσαφηνίζονται τα εξής:

Κατά τη συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις υπ’ αριθμ. 18 και 19/2016 αποφάσεις του, ενέκρινε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  1. Τη δέσμευση θέσεων στάθμευσης  ΑΜΕΑ  επί των οδών: α)Στ. Κυριακίδη 15 για το υπ. αριθ. κυκλοφορίας ΚΟΜ 2976 αυτοκίνητο, β)Ν. Μισιρλή 10 για το υπ. αριθ. κυκλοφορίας ΚΟΕ 1885 αυτοκίνητο, γ)Ευξείνου Πόντου αρ.20, για το υπ. αριθ. κυκλοφορίας ΚΟΚ 8258  αυτοκίνητο, δ) Ναυαρίνου αρ.35, για το υπ. αριθ. κυκλοφορίας ΝΖΤ 2546 αυτοκίνητο.
  2. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος εμπρός από τη διόδο πρόσβασης της οικοδομής στην οδό Ν. Ζωιδη 44 & Ηροδότου. Η είσοδος καθορίζεται από την οδό Ηροδότου.
  3. Τη δέσμευση μίας θέσης στάθμευσης  ασθενοφόρων επί της οδού Δ. Δελιβανή  5.
  4. Την τοποθέτηση αποτρεπτικής σήμανσης (π.χ πλαστικά κολωνάκια) στις συμβολές των οδών: 1.Ζυμβρακάκη με Κουρτίδη και Μαρίκας Μαρκίδου, 2.Ζυμβρακάκη και Συσμάνογλου, 3.Δημ.Μπλέτσα και Λ.Αρμενίου, 4.Δημ.Δελιβάνη και Δημ.Μπλέτσα, 5.Λ.Δημοκρατίας με Δημ.Μπλέτσα, 6.Φρουρίου και Σοφούλη, 7.Πολυφήμου και Στ. Κυριακίδη, 8.Καβείρων και Σοφ.Κομνηνών, 9.Υψηλάντου και Ρήγα Φεραίου, 10.Υψηλάντου και Κίου, 11.Απόλλωνος και Ν.Πλαστήρα, 12.Λ.Ηρώων και Ελ.Ψάλτη και Λ.Ηρώων και Αποστολίδη, 13.Λ.Ηρώων και Ανδρονίκου, 14.Λ.Ηρώων και Ευμόλπου, 15.Λ.Ηρώων και Εγνατίας, 16.Λ.Ηρώων και Εγνατίας (Βιζβύζη), Σκεπαστού και Βοσπόρου, για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης.
  5. Την τοποθέτηση εμποδίων (Μάτια της γάτας) στην είσοδο του οικισμού Μαυρομάτη.
  6. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος εμπρός από τη δίοδο πρόσβασης της οικοδομής στην οδό Εμμανουήλ Παππά & Ανεμώνης. Η είσοδος, καθορίζεται από την  οδό Εμμανουήλ Παππά.
  7. Τη δημιουργία διάβασης πεζών στην οδό Λ. Ηρώων αρ. 46.
  8. Την τοποθέτηση στυλίσκων επί του πεζοδρομίου, στη συμβολή των οδών Δημοκρίτου & Αγίου Κων/νου
  9. Την ελεύθερη  στάθμευση στις θέσεις  ΑΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής  για το υπ. αριθ. κυκλοφορίας ΥΖΜ 8589  αυτοκίνητο.