Με Αγιασμό, από τον π. Βαλάντη Δήμου, εγκαταστάθηκε στη νέα έδρα του, στο Αρχοντικό Σκουτέρη Κομοτηνής, στην οδό Κούλογλου, ο σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων», μετά από παραχώρηση χρήσης του οικήματος εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής.

Στην τελετή το παρών έδωσαν οι κ.κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου και Ευρύκλεια Τσαμτσίκα, απόγονοι της οικογένειας Σκουτέρη από τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου Ιωαννίνων, ο Ηπειρώτης στην καταγωγή Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολη-τική αντροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, αντιπροσωπείες συλλόγων Ηπειρωτών από τη Δράμα, τη Καβάλα και τις Σέρρες, του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, του συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, του συλλόγου Θρακών, και των πολιτιστικών συλλόγων Μικρού Κρανοβουνίου Κομοτηνής και ο Ιάσμου, καθώς και οι πρόεδροι του συλλόγου Σαρακατσάνων Ροδόπης και του συλλόγου Trelacademy, ενώ καλορίζικες ανθοδέσμες και ευχές απέστειλαν Ηπειρώτες του Βορείου Έβρου και πολλοί φίλοι του συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης από τη Θράκη.

Στον πανηγυρικό χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης, κ. Γιάννης Τζαμπάζης, ευχαριστώντας με θέρμη την πνευματική του μητέρα κ. Βασιλική Σκουτέρη-Δίντσογλου, καθώς και τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ιστορία των Ηπειρωτών της Θράκης και τον ρόλο που διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξης της περιοχής, σημειώνοντας: “Η ιστορία μας είναι γεμάτη σύμβολα και συμβολισμούς, και η ομόφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση, ελήφθη εν γνώση ότι δημιουργεί μια επιπλέον ευθύνη στους Ηπειρώτες της Κομοτηνής, αυτή της συνέχισης της προσφοράς των προγόνων μας που ήρθαν στην Κομοτηνή, πρόκοψαν και στέριωσαν. Η ευθύνη των επόμενων γενεών Ηπειρωτών στον τόπο αυτόν, είναι να συνεχίσουμε ο καθένας με τον δικό  του τρόπο την προσφορά που έκαναν οι πρόγονοί  μας. Άλλωστε δεν είμαστε ξένοι πλέον, αυτός ο τόπος είναι και δικός μας τόπος, είμαστε και Κομοτηναίοι“.

Η τελετή ολοκληρώθηκε – με τι άλλο; – με πολύ χορό και τις ευχές να δίνουν και να παίρνουν.

Το inkomotini.gr εύχεται και αυτό με τη σειρά του στους Ηπειρώτες της Ροδόπης υγεία πάνω απ’ όλα, και δύναμη να συνεχίσουν το αξιέπαινο έργο τους και την πολυσήμαντη προσφορά τους στον τόπο.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ