Για να αποφύγει τη σύλληψη, δε δίστασε να θέσει ακόμα και τον εαυτό του σε κίνδυνο, εγκαταλείποντας εν κινήσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Παρά ταύτα, έπεσε τελικά στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Ο λόγος για έναν 36χρονο Γεωργιανό διακινητή, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες.

Το βράδυ της Παρασκευής, κι ενώ προσέγγιζε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του τον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας οδού, ο 36χρονος δέχτηκε σήμα στάσης από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. Αντί όμως να συμμορφωθεί και να σταματήσει, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής, το όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος εξήλθε από την Εγνατία οδό και κινήθηκε στην παλιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Πλησίον του Πόρτο Λάγους, ο δράστης ελάττωσε ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, κατευθυνόμενος σε παρακείμενο αλσύλλιο προκειμένου να διαφύγει. Ωστόσο, η όλη προσπάθειά του έπεσε στο κενό, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν άμεσα και να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο  36χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 12 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.