Εγκαινιάστηκαν οι πρώτες τέσσερις ΤΟΜΥ της Θράκης

Δύο στην Κομοτηνή και από μία σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα εγκαίνια συνολικά τεσσάρων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Θράκη, πραγματοποίησε χθες ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Στρατή Πλωμαρίτη.

Αρχικά εγκαινιάστηκε η πρώτη ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια οι δύο της Κομοτηνής, και ακολούθως η πρώτη ΤΟΜΥ Ξάνθης.

Στα εγκαίνια της ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης, στην οποία παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αναστασία Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος, αλλά και ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Στ. Βαρδαρός ανέδειξε τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή ως ένα «θετικό παράδειγμα συνέργειας μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης», τονίζοντας ότι σταδιακά «όλο και μεγαλύτερος αριθμός δημοτικών αρχών αναγνωρίζει τη σημασία αυτής της παρέμβασης για το κοινωνικό σύνολο, και αγκαλιάζει την κεντρική αυτή μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης».

Στην Κομοτηνή, παρόντων των βουλευτών Μουσταφά Μουσταφά, και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, καθώς και του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, ο αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, εστίασε στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων των κατοίκων της περιοχής στις νέες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, «ανεξάρτητα από ασφαλιστική κατάσταση, εισόδημα, κοινωνική θέση ή θρησκευτικά πιστεύω». Εξήρε δε τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής στο εγχείρημα με παραχώρηση χώρων.

Στην Ξάνθη, όπου παρευρέθηκαν οι βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Ευστάθιος Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης, καθώς επίσης ο δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο κ. Βαρδαρός σημείωσε ότι «αυτά τα πρώτα βήματα υλοποίησης της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα ενισχυθούν και θα επιταχυνθούν το αμέσως επόμενο διάστημα» με την επαναπροκήρυξη για τις κενές ιατρικές θέσεις στις ΤΟΜΥ, υποστηρίζοντας ότι «το πρώτο βήμα για την ανάσχεση της ιατρικής μετανάστευσης στο εξωτερικό είναι να μπορεί η Πολιτεία να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα υγείας, με αιχμή του δόρατος για τις ειδικότητες γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, τις θέσεις του νέου συστήματος της ΠΦΥ». Τόνισε ακόμα, ότι «αυτές οι νέες δημόσιες δομές ανοίγουν για να παραμείνουν και να αποτελέσουν οργανικό κομμάτι του ΕΣΥ», και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους ιατρούς να συμμετέχουν στη νέα προκήρυξη που «αναμένεται σύντομα, μέσα στον μήνα», και «να γίνουν μέρος της προσπάθειας που υλοποιείται με σκοπό την ανανέωση και ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Παράλληλα, στη διάρκεια της παραμονής του στη Θράκη, ο κυβερνητικός αξιωματούχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και πολίτες της περιοχής για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον “οικογενειακό γιατρό”, τη διεπιστημονική Ομάδα Υγείας, τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, και τα οφέλη που προκύπτουν από την έναρξη της λειτουργίας των νέων αυτών δομών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood