Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00, θα γίνουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Προσκοπικού Κέντρου “ΑΛΚΥΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ”.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ενώ θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης. Το παρών επίσης θα δώσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο "θρυλικό" Προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο της Αλκυώνας ΡοδόπηςΤο Προσκοπικό Κέντρο «ΑΛΚΥΩΝ» είναι ένας Προσκοπικός χώρος κατασκήνωσης και βρίσκεται στην παραλία Προσκυνητών, 30 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Κομοτηνής και 8 χιλιόμετρα ανατολικά της ιστορικής Μαρώνειας. Έχει έκταση περίπου δεκατρία στρέμματα, με περίφραξη, και συνορεύει κατευθείαν με την παραλία. Η «Αλκυώνα», όπως είναι γνωστή σε όλους, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 άτομα σε στεγασμένους χώρους, και πάνω από 120 άτομα σε υπαίθρια κατασκήνωση.

Το Προσκοπικό Κέντρο «ΑΛΚΥΩΝ» παραχωρήθηκε στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από τον Δήμο Προσκυνητών την δεκαετία του 1970, και έκτοτε έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ανακαίνισή του υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος LEADER (Υπομέτρο L321 «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό», Δράση «L321-2: Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.λπ.», με τίτλο «Δημιουργία Κέντρου Πολιτιστικών – Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων στο Προσκοπικό Κέντρο ΑΛΚΥΩΝ»).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, το Σάββατο 8 Μαΐου 2017, στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο των Προσκόπων της Κομοτηνής, η τακτική συνεδρίασή του.