Μικροί και μεγάλοι παρατήρησαν με κυάλια και τηλεσκόπια τα σπάνια πουλιά που ζουν στον υγρότοπο.

Κάθε υγρότοπος διεθνούς σημασίας πρέπει να έχει το παρατηρητήριο πουλιών του. Η λίμνη Ισμαρίδα απέκτησε επιτέλους το δικό της, χάρη στο Πρόγραμμα LIFE+ για την προστασία της Νανόχηνας «Safeguarding the Lesser White-fronted Goose».

Στον δυτικό λόφο, απέναντι από την Ισμαρίδα, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη τα εγκαίνια του νέου παρατηρητηρίου, παρουσία παιδιών και κόσμου που αγαπάει τη λίμνη και τη φύση που φιλοξενεί. Μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία ήταν εκεί οι φορείς που συνέβαλαν στη δημιουργία του, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, το ΚΠΕ Μαρώνειας, το Δασαρχείο Σταυρούπολης, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, το Δημοτικό Σχολείο Σιδηροχωρίου και πολλοί άλλοι.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δραστηριότητες για τα παιδιά, και βέβαια πολλή παρατήρηση πουλιών με κυάλια και τηλεσκόπια. Πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση ήταν το ζευγάρι θαλασσαετών της περιοχής, αλλά και αργυροπελεκάνοι, βουτηχτάρια, ερωδιοί, πάπια, κορμοράνοι, αγγόνοι κ.ά.

Οι άνθρωποι της Ορνιθολογικής Εταιρίας εύχονται το παρατηρητήριο να γνωρίσει πολλές τέτοιες μέρες και να το χαίρονται όλοι οι μικροί και μεγάλοι φίλοι των πουλιών, κάτοικοι και επισκέπτες.