Εβδομάδα αντιιμπεριαλιστικής – φιλειρηνικής δράσης, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) Ροδόπης.

ΕΙΡΗΝΗ-542x311Ειδικότερα:

– Την Κυριακή 29/5/2016, στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει  έξω από το στρατόπεδο «ΠΑΡΑΣΧΟΥ» (Εγνατίας και Αγίας Βαρβάρας), πορεία ειρήνης, που μετά από τρία χιλιόμετρα μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Θανάσης Καδρούδης, και θα ακολουθήσει μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

– Την Τετάρτη 01/06/2016, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής έκθεση φωτογραφίας για το προσφυγικό, και θα προβληθεί σχετικό βίντεο στις 9 μ.μ.

– Το Σάββατο 04/06/2016, στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, με το έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Τα όπλα της Κυρά Καράρ».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΕΙΡΗΝΗΣΜέσα από τις δράσεις, διατρανώνονται τα αιτήματα – διεκδικήσεις:

«ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΕΦΥΡΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε., ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ».