Το γεγονός της μη χορήγησης της προβλεπόμενης στολής στους δόκιμους αστυφύλακες, στηλιτεύει με έγγραφό της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Ε.Α.Υ.) Ροδόπης, καλώντας την Υπηρεσία να προβεί άμεσα στην εν λόγω υποχρέωσή της ενόψει της μετακίνησης των δοκίμων προς τις υπηρεσίες όπου θα διατεθούν για την πρακτική τους εκπαίδευση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να αναλάβουν οι ίδιοι το σχετικό κόστος, αν και η αμοιβή τους ανέρχεται μόλις στα 280 ευρώ.

Αναλυτικά το έγγραφο – παρέμβαση της Ε.Α.Υ. Ροδόπης:

“Με το παρόν έγγραφό μας είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση της Υπηρεσίας που αφορά στη χορήγηση της υπ’ αριθμ. 8δ στολής, χρώματος κυανού, σε όλους του Δόκιμους Αστυφύλακες που παρουσιάζονται προς εκπαίδευση στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Όπως είναι γνωστό, οι Δόκιμοι Αστυφύλακες που εισήχθησαν προς εκπαίδευση στη Σχολή Αστυφυλάκων κατά το έτος 2015 – 2017, δεν εφοδιάστηκαν με την προβλεπόμενη υπηρεσιακή στολή 8δ, και «προσωρινά» τους χορηγήθηκε στολή εκστρατείας χρώματος φαιοπράσινου για τις ανάγκες της εκπαίδευσής τους.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»…

Με δεδομένο ότι στις 17 Ιουνίου 2016 θα χορηγηθεί Φύλλο Πορείας στους Δόκιμους Αστυφύλακες προκειμένου στις 21 Ιουνίου 2016 να παρουσιαστούν στις Υπηρεσίες όπου διατίθενται για την πρακτική τους εκπαίδευση, είναι ευθύνη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να ανταποκριθεί ΕΓΚΑΙΡΩΣ στην αυτονόητη υποχρέωσή του για εφοδιασμό των Δοκίμων Αστυφυλάκων με την προβλεπόμενη υπηρεσιακή στολή πριν αυτοί αναχωρήσουν για την πρακτική τους εκπαίδευση.

Είναι αδιανόητο με το «καλημέρα» σας στην Αστυνομία, να μετακυλύει το οικονομικό κόστος δαπανών στις οποίες το ίδιο υποχρεούται, στις τσέπες των Δοκίμων Αστυφυλάκων οι οποίοι είναι πλέον κοινό μυστικό ότι χρησιμοποιούνται για διάστημα 14 μηνών για να καλύπτουν τα κενά ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ασκώντας καθήκοντα μόνιμου προσωπικού αντί αυτών της πρακτικής εκπαίδευσης), αμειβόμενοι με το φιλοδώρημα των 280 ευρώ!“.