Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΑΚ), καταγγέλλει:

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) καταγγέλλει το αίσχος που συντελείται εδώ και καιρό στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής από τον Πρόεδρό του Π. Μαγαλιό, ο οποίος αποτελεί κυριολεκτικά ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.

Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος καμία σχέση δεν θα έπρεπε να έχει με τα συνδικάτα, έχοντας στήσει έναν «ιδιωτικής χρήσεως» μηχανισμό στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, δεν μπορεί να χωνέψει την άνοδο των δυνάμεων της ΕΑΚ που αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία του και έχει μέσα στην απελπισία του εξαπολύσει ένα «κυνήγι μαγισσών».

Νομίζει μάλιστα ότι έχει βρει και τον αδύναμο κρίκο στο πρόσωπο στελεχών της παράταξής μας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση τρομοκρατίας απέναντι στη συναδέλφισσα Ρυΐα Πατσατζή, υπάλληλο του Ε.Κ., που είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Εμπορίου & Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης αλλά και μέλος της ίδιας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Ο Π. Μαγαλιός θεωρώντας τον εαυτό του «εργοδότη» μαζί με την ελεγχόμενη από αυτόν ομάδα του, σέρνει εδώ και καιρό στα δικαστήρια τη συναδέλφισσα Πατσατζή, που «όλως τυχαίως» είναι και στέλεχος της ΕΑΚ, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα της. Ταυτόχρονα και σε καθημερινή βάση εδώ και μήνες δεν διστάζει – με σκοπό να την εξαναγκάσει σε παραίτηση – να εκτοξεύει εναντίον της απειλές, να κινείται εκδικητικά και να ασκεί εργασιακό bullying, τρομοκρατία και εκφοβισμό, να της απαγορεύει να δέχεται οποιαδήποτε επίσκεψη στα γραφεία του Ε.Κ., να μην έχει κανένα αντικείμενο εργασίας, να μην ασκεί καμία συνδικαλιστική δράση στο σωματείο της.

Τελευταίο κρούσμα ήταν η κλήση της (μέσω SMS) για απολογία σε μια ανύπαρκτη πειθαρχική επιτροπή (!) αγνώστων λοιπών στοιχείων, για πειθαρχικά αδικήματα που ο ίδιος και η στενή του ομάδα προσπαθούν μάλλον να κατασκευάσουν (!) μήπως μπορέσουν και την απολύσουν.

Η υπόθεση Μαγαλιού δεν αφορά μόνο το Ε.Κ. Κομοτηνής, αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο δεν μπορεί να έχει στις τάξεις του ένα «στέλεχος» που αμαυρώνει κυριολεκτικά την εικόνα των συνδικαλιστών. Ένα στέλεχος που αντί να ασχολείται με τα καυτά προβλήματα των εργαζομένων έχει διαλύσει ο ίδιος το Ε.Κ. της περιοχής του και κυνηγά φαντάσματα στο πρόσωπο συνδικαλιστών της ΕΑΚ.

Άλλωστε ο τοπικός Τύπος της Κομοτηνής βρίθει για τα έργα και τις ημέρες Μαγαλιού στην Κομοτηνή. Η ΕΑΚ έχοντας πλήρη συναίσθηση των καταγγελιών της, και με στοιχεία που υπάρχουν, καλεί όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να καταγγείλουν τις πρακτικές Μαγαλιού. Σε κάθε περίπτωση η ΕΑΚ στέκεται δίπλα στη συναδέλφισσα Πατσατζή και δε θα την αφήσει έρμαιο στην κατατρομοκράτηση του εν λόγω «συνδικαλιστή»”.