Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο νεαρών από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής

Μετά από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εξιχνιάστηκαν 30 κλοπές – τετελεσμένες και σε απόπειρα- από σταθμευμένα αυτοκίνητα λουομένων σε παραλιακές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστου του 2015.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ημεδαπών, ηλικίας 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, η οποία συνδυάστηκε με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, πραγματοποίησαν 29 κλοπές από οχήματα λουόμενων, καθώς επίσης και 1 απόπειρα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Όσον αφορά στη μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν, αρχικά επέλεγαν οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε σημεία που δεν ήταν ορατά από τους λουόμενους, στη συνέχεια έκαναν οπτικό έλεγχο στο εσωτερικό τους και σε περίπτωση που εντόπιζαν αντικείμενα αξίας, παραβίαζαν τα οχήματα σπάζοντας τα τζάμια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Η λεία από τις κλοπές που διέπραξαν περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ, 250 λιρών Τουρκίας και 20 λέβα Βουλγαρίας, 14 κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά – κοσμήματα, 5 γυαλιά ηλίου και διάφορα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι και οι 2 δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.