Δεκαεπτά κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από δώδεκα επιχειρήσεις, τρία σχολεία, μία οικία και μια εκκλησία, καθώς επίσης και τέσσερις κλοπές οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 21-8-2015 έως 28-1-2016 στον νομό Ξάνθης, εξιχνίασαν αστυνομικοί τξης Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ημεδαπών, ηλικίας 21, 21, 20 (άντρες) και 46, 23 (γυναίκες) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατά περίπτωση.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:

  • επτά ηλεκτρονικές συσκευές
  • τρία ρολόγια χειρός.
  • πλήθος πακέτων τσιγάρων.
  • το χρηματικό ποσό των 914 ευρώ.
  • διάφορα οικιακά σκεύη.

Από τις έρευνες προέκυψε επίσης ότι ο 20χρονος το ίδιο χρονικό διάστημα, ενεργώντας μόνος του, αφαίρεσε δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ενώ από κοινού με τον έναν 21χρονο αφαίρεσαν ένα ποδήλατο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην οικία και στην κατοχή του 20χρονου καθώς και στην κατοχή των δύο 21χρονων, τρία ρολόγια χειρός και δύο ηλεκτρονικές συσκευές που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και μέρη δίκυκλων οχημάτων τα οποία κατασχέθηκαν και ερευνάται το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.