Τη διαβεβαίωση ότι «η Ροδόπη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων», έδωσε  ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ συγχρόνως, μολονότι δεν τους κατονόμασε, επιφύλαξε σαφείς αιχμές κατά των ανθυποψηφίων του κυρίων Ευριπίδη Στυλιανίδη (ΝΔ) και Σταμάτη Κουρούδη (Ποτάμι).

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όσοι υπόσχονται πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Υπήρξαν οι ίδιοι μέρος του προβλήματος, αφού από ισχυρές θέσεις ευθύνης διαχειρίστηκαν τα τοπικά ζητήματα και οδήγησαν εδώ τους πολίτες. Προσωπικά δεν ξύπνησα ένα πρωί για να ανακαλύψω τα προβλήματα της περιοχής και τη σοβαρότητα της κρίσης, σε αντίθεση με κάποιους που αποδίδουν και ευθύνες σε όσους δεν αντιδρούσαν, ενώ οι ίδιοι παρέμεναν σιωπηλοί το προηγούμενο διάστημα». Παράλληλα έκανε λόγο για «φωνές περί κινδύνου μη εκπροσώπησης της πλειονότητας», που όμως «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», καθώς όπως είπε «όχι μόνο θα υπάρχει εκπροσώπηση, αλλά θα είναι και ισχυρή».

Ο κ. Χαρίτου υπενθύμισε ακόμη με έμφαση τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη Θράκη κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την επαναφορά του καταργημένου προνοιακού επιδόματος στους ηλικιωμένους παλιννοστούντες ποντίους, τη μείωση του συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας για τους αγρότες από τα 67 στα 65 έτη, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που “φορολογεί ακόμη και κοτέτσια”, τη θέσπιση εκ νέου αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.

Εστιάζοντας στο διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Χαρίτου έθεσε το δίλημμα: «ή θα συνεχιστούν οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, ή θα γυρίσουμε σελίδα με μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».