Μια «πληρωμένη» απάντηση στον πρώην Υπουργό, με αφορμή την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του

«Μην υποτιμάτε τους Θρακιώτες» ήταν η σύσταση που απηύθυνε, μέσω της ανοιχτής επιστολής του, στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και τέως Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη και τη μνήμη των Θρακιωτών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η αιχμηρή απάντηση που δίνει το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης, κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Ο κ. Χαρίτου στηλιτεύει αρχικά το γεγονός πως ο πρώην Υπουργός επέλεξε να είναι απών από τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Επιπλέον, διαπιστώνει ότι δια της ανοιχτής επιστολής του «εγκαλεί τη σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που για δεκαετίες συσσώρευσαν στην περιοχή διαδοχικές κυβερνήσεις στις οποίες ο ίδιος από υπουργικές θέσεις υπηρέτησε». Χαρακτηρίζει δε υποκριτική την έκφραση «του “Μας εγκαταλείψατε κ Πρωθυπουργέ”, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να απευθύνεται σε πρώην ή επίδοξους πρωθυπουργούς, που είναι γνωστοί στον κ. Στυλιανίδη.

Αναλυτικά η «πληρωμένη» απάντηση του κ. Χαρίτου έχει ως εξής:

«Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη και τη μνήμη των Θρακιωτών κ.Στυλιανίδη.


Έχει κάνει σημαία του την αναγκαιότητα της διακομματικής συνεννόησης για την Θράκη και όμως την ώρα που οι παραγωγικοί, κοινωνικοί, αυτοδιοικητικοί φορείς αναζητούσαν από κοινού με την κυβέρνηση παρουσία του πρωθυπουργού λύσεις στα μεγάλα θέματα της περιοχής, εκείνος επιδίδονταν σε μικροκομματικές κινήσεις.


Με ανοικτή επιστολή ο τ.υπουργός αντί να συμβάλλει στη συζήτηση για την αναπτυξιακή προσπάθεια, που είναι άλλωστε η καλύτερη «θωράκιση»της περιοχής, επέλεξε την ισοπέδωση την καταστροφολογία και την προσφιλή του τακτική της κινδυνολογίας.


Εγκαλεί την σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που για δεκαετίες συσσώρευσαν στην περιοχή διαδοχικές κυβερνήσεις στις οποίες ο ίδιος από υπουργικές θέσεις υπηρέτησε. Προβλήματα που τα κληρονόμησε και αναζητεί λύσεις για να αντιστρέψει την κατάσταση η κυβέρνηση.


Κάνει πολύ μεγάλο λάθος ο κ Στυλιανιδης αν νομίζει ότι ξεχάστηκαν όλα αυτά. Εκτός αν υποτιμά την νοημοσύνη και την μνήμη των Θρακιωτών.


Η αγωνιώδης υποκριτική έκφραση του “Μας εγκαταλείψατε κ Πρωθυπουργέ” θα έπρεπε να έχει άλλους ως αποδέκτες γνωστούς σε σας πρώην ή επίδοξους πρωθυπουργούς. 


Το 6ο αναπτυξιακό συνέδριο της ΑΜΘ είναι πλέον ένα μεγάλο γεγονός στην περιοχή που το καθόρισε η μεγάλη συμμετοχή των φορέων και το σφράγισε η μεγάλη παρουσία του κόσμου στη ομιλία του Πρωθυπουργού πράγματα που ελπίζω να προβληματίσουν!!».