– «Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της Πολιτείας  απέναντι στους αδερφούς μας ποντίους».

Εποικοδομητική συνάντηση με παλιννοστούντες πόντιους ομογενείς, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία έχουν οξυνθεί με την οικονομική κρίση, είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου.

«Είκοσι χρόνια μετράνε αυτοί οι άνθρωποι στη Ροδόπη, και ενώ τους υποσχέθηκαν, τους έταξαν, δεσμεύθηκαν για αυτούς, βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα!», τόνισε ο κ. Χαρίτου, και χαρακτήρισε «χαριστική βολή», τη διακοπή καταβολής από τον Ιανουάριο του 2013 του προνοιακού επιδόματος των 350 ευρώ για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από είκοσι χρόνια. «Η απερχόμενη συγκυβέρνηση δεν δίστασε ούτε ντράπηκε να ψηφίσει και να καταργήσει αυτό το ισχνό επίδομα που δεν επιβάρυνε ούτε 80 εκ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό».

Κατά τον κ. Χαρίτου, «το ακόμη χειρότερο είναι πως μετά τη διακοπή του επιδόματος αυτού, προβλέπεται και διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης την οποία από τον Ιανουάριο του 2013 αναστέλλουν με αποφάσεις».

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, και επειδή «δεν δίστασε και ούτε ντράπηκε να φορολογήσει και να θεωρήσει τα σπίτια που η ίδια η ελληνική πολιτεία υποσχέθηκε, προκειμένου να έλθουν και να κατοικήσουν εδώ, ως τεκμήριο και μάλιστα διπλό, καθώς φορολογούνται και οι δόσεις του στεγαστικού δανείου, και μάλιστα για ένα σπίτι που δεν τους ανήκει».

Ο κ. Χαρίτου άκουσε με προσοχή και άλλα ζητήματα, που αφορούν την ανεργία, την υγεία, την παιδεία, αλλά «και γενικά για τη χώρα που αγαπούν και που επέστρεψαν, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα, καθώς θέλουν να τη δουν και πάλι να εκπέμπει το φως της σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

Για  μεταφορά όλων  των αιτημάτων και την επίλυση των ζητημάτων τους, δεσμεύτηκε ο κ. Χαρίτου, υπογραμμίζοντας πως με δική του παρέμβαση στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε ότι «η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το επίδομα, περιλαμβάνοντάς το στο κυβερνητικό πρόγραμμα που στοχεύει στην  ανακούφιση και στην επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας».

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την εξειδίκευση των θεμάτων που απασχολούν τους παλιννοστούντες, «με την πρώτη ευκαιρία υπό τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».