ΜΙΣΘΟΣΜε αφορμή δημοσιεύματα για καθυστέρηση μισθών και πληρωμή σε είδος σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματός του για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Τα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τα οποία 1.200.000 εργαζόμενοι, είτε εργάζονται απλήρωτοι από τρεις έως δώδεκα μήνες, είτε πληρώνονται σε είδος, επιβεβαιώνουν τη σκληρή και εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων έχει μετατραπεί σε σύγχρονους σκλάβους.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών, μαζί με την Τρόικα, έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, γιατί με την κατεδάφιση των μισθών, της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έχουν γυρίσει τη χώρα μας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει με την ψήφο και τους αγώνες του λαού, πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια μιας αριστερής κυβέρνησης, θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, και θα αποκαταστήσει και θα αναβαθμίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το εργατικό δίκαιο, το οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει σε εργοδοτικό».