Την Τρίτη, 22 Μαΐου, θα στηθούν κάλπες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την ανάδειξη του νέου Πρύτανη και των 4 Αντιπρυτάνεων. Με αφορμή την έκδοση της σχετικής προκήρυξης, ο Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ., κ. Σταύρος Τουλουπίδης, απευθύνεται με επιστολή του στα μέλη της πανεπιστημιακή κοινότητας, τονίζοντας ότι οι προσεχείς πρυτανικές εκλογές «είναι ίσως οι πλέον κρίσιμες και εμβληματικές στην ιστορία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης».

«Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ύστερα από μία σειρά πρωτόγνωρων και απρόβλεπτων λυπηρών φαινομένων», σημειώνει, «που έχουν δυστυχώς τραυματίσει το κύρος και τη δημόσια εικόνα του Ιδρύματός μας». «Καλούμαστε όλοι, με αίσθημα υψηλής ευθύνης απέναντι στους φοιτητές, τους υπαλλήλους, την κοινωνία και τους εαυτούς μας», προσθέτει, «να συνδιαμορφώσουμε συνθήκες υπέρβασης της κρίσης. Να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και ενωμένοι τα συσσωρευμένα προβλήματα και ν΄ απαντήσουμε με επιτυχία στις προκλήσεις των καιρών. Καθώς όπως μας υπενθυμίζει ο Μακρυγιάννης πρέπει “να είμαστε εις το εμείς” και όχι “εις το εγώ”».

Στο πνεύμα αυτό, απευθύνει έκκληση για συναίνεση, προκρίνοντας τη δημιουργία ενός κοινού ψηφοδελτίου ενόψει των εκλογών. «Οφείλουμε να συμπεριφερθούμε με σύνεση και μετριοπάθεια, να κατακτήσουμε τη μέγιστη συναίνεση. Να εκφραστούμε όλοι μέσα από ένα ψηφοδέλτιο, που θα είναι καρπός νηφάλιας εσωτερικής διαβούλευσης, που θα οδηγήσει στη συγκρότηση μιας λίστας υποψηφίων στο πρόσωπό των οποίων, θα εκφραστεί η ανάγκη για μία νέα, λαμπρή και δημιουργική πορεία του ακριτικού οργανισμού μας», σημειώνει ο κ. Τουλουπίδης. Το διακύβευμα σήμερα, όπως επισημαίνει, είναι «ο κίνδυνος να λάβουμε λανθασμένες αποφάσεις, να επικρατήσει κλίμα διχόνοιας και εγωισμών που θα αποτελέσει απαρχή ενός πρωτοφανούς ακαδημαϊκού διχασμού που θα υπονομεύσει το μέλλον του Πανεπιστημίου μας».

Καταληκτικά, αναφέρεται στη δική του θητεία στο «τιμόνι» του Δ.Π.Θ., σημειώνοντας ότι «οι συνθήκες που με ανέδειξαν ως Πρυτανεύοντα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μου έδωσαν τη δυνατότητα να μπορώ σήμερα να υπερηφανεύομαι ότι το υπηρέτησα με συνέπεια και αφοσίωση, χωρίς έπαρση και μισαλλοδοξία», ενώ δεσμεύεται ότι θα συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις του στην υποστήριξη των νέων πρυτανικών αρχών και θα συνεργαστεί μαζί τους, σε ό,τι του ζητηθεί.