Σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει:

«Εκατόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, το 1911. H ισότητα των φύλων όμως εξακολουθεί να αποτελεί δυστυχώς ακόμη ζητούμενο.

Η Ημέρα της Γυναίκας μας δίνει μια τετραπλή ευκαιρία:

– να αναλογιστούμε για το πόση πρόοδος έχει συντελεστεί.

– να πάρουμε μέτρα για τη μεγαλύτερη ισότητα των φύλων.

– να προετοιμαστούμε για τις μελλοντικές προκλήσεις. 

– να αποτίσουμε φόρο τιμής στο κουράγιο και στην αποφασιστικότητα που δείχνουν οι γυναίκες που αγωνίζονται στις χώρες τους και στις κοινότητές τους. 

Η προσπάθεια για την εξασφάλιση της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων της γυναίκας είναι παγκόσμια. Συνιστά πρόκληση για κάθε χώρα, πλούσια ή φτωχή, βόρεια ή νότια.

Εκφράζω από το βάθος της καρδιάς μου την αλληλεγγύη μου:

– Προς όλες τις γυναίκες του αναπτυσσόμενου κόσμου που μάχονται καθημερινά για κοινωνική δικαιοσύνη, πρόσβαση στην εκπαίδευση, και αξιοπρέπεια.

– Στις μετανάστριες και πρόσφυγες που παλεύουν για την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης, ισότητας στα δικαιώματα, και καλύτερης ένταξης στις κοινωνίες μας.

– Σε όλες εκείνες τις γυναίκες των χωρών που βρίσκονται σε οικονομική κρίση και ύφεση, που αντιμετωπίζουν ανεργία, κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια.

Αλλά οι πράξεις ομιλούν δυνατότερα από τα λόγια. Ας κάνουμε την κάθε μέρα Ημέρα της Γυναίκας, προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση των γυναικών σε όλες τις πτυχές του βίου:

– Nα μην υφίστανται διακρίσεις στον χώρο εργασίας και στην κοινωνία.

– Να μπορούν να αποφασίζουν ελεύθερα για το ίδιο τους το σώμα.

– Να ζουν σε περιβάλλον χωρίς βιαιότητες, τόσο στην οικογένειά τους όσο και έξω από αυτήν.

– Να απολαμβάνουν ίσες αμοιβές και ισότιμη εκπροσώπηση στη λήψη αποφάσεων».