Μήπως οι εξωθεσμικοί παράγοντες που στηρίζουν τον Τζιτζικώστα, έχουν βρει στο πρόσωπό του το καλύτερο “εργαλείο” για να κρατήσουν τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία;

Μέχρι πρότινος ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το ότι ΔΕΝ είναι βουλευτής και ΔΕΝ μπορεί να εκπροσωπεί τη ΝΔ ως αρχηγός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρόβαλε το μεγάλο αυτό μειονέκτημα ως πλεονέκτημα, λέγοντας ότι η ΝΔ έχασε στην κοινωνία την οποία αυτός (;) εκπροσωπεί!

Την ίδια επιχειρηματολογία πρόβαλαν και οι βουλευτές που τον στηρίζουν, και επιδεικνύοντας ασέβεια προς το Κοινοβούλιο, δήλωναν λίγο-πολύ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς το “παιχνίδι” δεν παίζεται στο Κοινοβούλιο! Κι ας είναι οι ίδιοι κοινοβουλευτικοί!

Με άλλα λόγια, δηλαδή, προσπαθούν να πείσουν ότι είναι μια ομαλή εξέλιξη να εκλεγεί αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιος ο οποίος ΔΕΝ θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή, ΔΕΝ θα απαντάει και ΔΕΝ θα συνδιαλέγεται με τον πρωθυπουργό από τα έδραναΓενικώς θα είναι απών από τη Βουλή όταν ψηφίζονται σημαντικά για τον πολίτη και τη χώρα νομοσχέδια. Μάλιστα, το σχέδιο Τζιτζικώστα και των υπολοίπων που τον ακολουθούν, είναι η τριαρχία (ένας στη βουλή, ένας στο κόμμα, και αυτός στην…Περιφέρεια), ώστε να εκπροσωπείται δια αντιπροσώπων.

Τώρα, ποιοι θα δεχόντουσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, είναι ένα άλλο θέμα, καθώς οι δύο συνυποψήφιοι του (Μητσοτάκης-Γεωργιάδης), στους οποίους τον πρότεινε, δημοσίως αρνήθηκαν την εν λόγω … «προσφορά».

Όλα αυτά τα όνειρα του Τζιτζικώστα και των συνοδοιπόρων του όμως, καταρρέουν, καθώς όπως τονίζουν έγκριτοι Συνταγματολόγοι, αν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ, με βάση το Σύνταγμα ΔΕΝ δικαιούται να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Με άλλα λόγια, ο “αιθεροβάμων” Τζιτζικώστας, στην προσπάθειά του να υφαρπάξει τις ψήφους του εκλογικού σώματος, καταπάτησε ΚΑΙ το Σύνταγμα – ή τουλάχιστον νομίζει ότι θα το κάνει. Κάτι το οποίο θεωρείται εγκληματικό για έναν πολιτικό που ευελπιστεί να γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός.

Και καλά ο “αδιάβαστος” περί το Σύνταγμα Τζιτζικώστας. Οι βουλευτές που τον ακολουθούν και υποτίθεται ότι έδωσαν όρκο να σέβονται το Σύνταγμα και τους Νόμους, πως μπόρεσαν να επενδύσουν σε ένα πρόσωπο που καταπατά τους όρκους τους; Πώς μετά να πείσουν ότι τηρούν αυτά για τα οποία τους εξέλεξαν οι ψηφοφόροι για να τους εκπροσωπούν στη Βουλή; Αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν μια έστω ελάχιστη κοινοβουλευτική εμπειρία, τι απαντούν στο ερώτημα; Πως είναι δυνατόν να στηρίζουν για αρχηγό έναν νέο πολιτικό με απειροελάχιστη πείρα και με ένα τεράστιο πολιτικό μειονέκτημα: Αφενός να μην είναι μέλος του Κοινοβουλίου, και αφετέρου να έχει κώλυμα εκλογιμότητας στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το 2019, και να μην μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;

Εκτός και αν, τόσο ο Τζιτζικώστας όσο και οι βουλευτές που τον ακολουθούν, πιστεύουν και υπηρετούν το σενάριο να παραμείνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας συμπληρώνοντας μία πλήρη τετραετία…! Μήπως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, τόσο οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι οπαδοί των ΑΝ.ΕΛ. και του Λεβέντη, προτιμούν για αρχηγό τoν Απόστολο Τζιτζικώστα…; Τελικά, μήπως οι εξωθεσμικοί παράγοντες που στηρίζουν τον Τζιτζικώστα, έχουν βρει στο πρόσωπό του το καλύτερο “εργαλείο” για να κρατήσουν τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία…;

Ας εξηγήσει όμως ο ίδιος, πως είναι δυνατόν να προβάλει το νέο και το άφθαρτο, δημιουργώντας με την υποψηφιότητά του πολιτική ανωμαλία, και βεβαίως ας εξηγήσουν και οι βουλευτές που τον στηρίζουν, και που δε νοιάζονται γι’ αυτόν τον τόπο αλλά μόνο για τον πολιτικό τους αριβισμό, πως είναι δυνατόν να στηρίζουν έναν υποψήφιο που παραβιάζει το Σύνταγμα! Και ας αφήσουν η κυρία Ασημακοπούλου, ο κύριος Μηταράκης, και όσοι άλλοι, το αφ’  υψηλού επιχείρημα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να μην είναι Κοινοβουλευτικός ο νέος αρχηγός, καθώς το παιχνίδι παίζεται στην κοινωνία…

Άλλο πολιτικός αμοραλισμός, και άλλο παραβίαση του Συντάγματος!

Από άρθρο του «Ινστρούκτορα» στο kentro.com

Επιμέλεια: inkomotini.gr