Την επιφυλακτικότητα και τη δυσπιστία του – έως και την αμφισβήτηση θα μπορούσε κανείς να πει – για την υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης, με εκείνα του Μπουργκάς, της Βάρνας και του Ρούσε, το οποίο δρομολογήθηκε σήμερα με την υπογραφή στην Καβάλα μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ, εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Μέτιος, που παρέστη στην τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ανακοινώθηκε σήμερα από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, η συμφωνία για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ενός πραγματικά μεγάλου και σημαντικού έργου.

Εφόσον το έργο αυτό πραγματοποιηθεί, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής, και με αυτό εννοώ και τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τρία λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη και τα δύο μεγαλύτερα της Περιφέρειάς μας, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, θα συνδεθούν με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, το Μπουργκάς και τη Βάρνα, και του Δούναβη, το Ρούσε.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι πολίτες της είμαστε ευχαριστημένοι για τις ανακοινώσεις, αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του έργου και στηρίζουμε την υλοποίησή του. Θα περιμένουμε όμως την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή του».