Δύο συλλαλητήρια, στις 12 και στις 15 Ιανουαρίου, διοργανώνει στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ενόψει της εισαγωγής προς ψήφιση στη βουλή του πολυνομοσχεδίου των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε, αναφέρει:

“Μπροστά στην επικείμενη τρίτη αξιολόγηση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με κωδικοποίηση σειράς αντιλαϊκών-αντεργατικών διατάξεων, καθώς και μέτρων που παραχωρούν τζάμπα ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο. Παίρνονται όλα τα μέτρα για τη διευκόλυνση της δράσης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μεταξύ αυτών οι ιδιωτικοποιήσεις, οι φοροελαφρύνσεις υπέρ των κεφαλαιοκρατών, η παράδοση των φυσικών πόρων στο μεγάλο κεφάλαιο, η νομική διευκόλυνση της διαδικασίας των επιχειρηματικών πτωχεύσεων σε βάρος πρώτα-πρώτα των εργαζόμενων, κ.λπ.

  • Πιο συγκεκριμένα, ως πρώτο προαπαιτούμενο προβάλλει ο νόμος για την παρεμπόδιση της απεργίας από τα σωματεία, θέλοντας να «καθαρίσουν» τον δρόμο της εντεινόμενης επίθεσης των αφεντικών από την οργανωμένη αντίσταση των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.
  • Θέλουν χωρίς αντιδράσεις να περάσουν και νέα μέτρα για το τσάκισμα όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει στα χαρτιά, την παραπέρα κατακρεούργηση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων με μειώσεις σε όλα τα επιδόματα, τσεκούρι ως και 30% στις συντάξεις. Συνεχή περιορισμό των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τη μείωση της υγειονομικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Θέλουν ακόμη να διευκολύνουν τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, τις κατασχέσεις κ.λπ.
  • Απλοποιούν την εργατική νομοθεσία με την «κωδικοποίησή της» καταργώντας ότι έχει ακόμη απομείνει από μέτρα προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε εργοδοσία και κράτος. Σ’ αυτό επίσης αποσκοπούν οι όποιες αλλαγές ετοιμάζουν στη Δικαιοσύνη.

Μαζική ανεργία και απληρωσιά, απολύσεις επί απολύσεων, ατομικές συμβάσεις με ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα, εξαντλητικά ωράρια, κατάργηση της Κυριακής-Αργίας.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα και τη φτώχεια, την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας για να μεγαλώνει ο πλούτος των αφεντικών. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Αν οι προσανατολισμένοι, οργανωμένοι αγώνες, δεν επιδρούσαν στην αντίσταση και στην καταδίκη των μέτρων και της πολιτικής τους με μικρά ή μεγαλύτερα αποτελέσματα, τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους δεν θα είχαν κανένα λόγο να επιβάλλουν περιορισμούς!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν η ίδια κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Συμπαραστάτες στην προσπάθεια να περάσει η κυβέρνηση τα μέτρα με τις λιγότερες αντιδράσεις, έχει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), που με άθλια επιχειρήματα στη ΓΣΕΕ απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων να κηρυχθεί πανεργατική απεργία όταν το πολυνομοσχέδιο έρθει στη Βουλή.

Το ίδιο και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, όπου στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Προέδρου του Ε.Κ. πρωτοστάτησαν στην ανοργανωσιά των εργαζομένων, στην απεργοσπασία. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα εκλεγμένης στο Δ.Σ. του Ε.Κ. Κομοτηνής με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωνε με υπεύθυνη δήλωση ότι ΔΕΝ απεργεί. Βέβαια, πολλά είναι τα παραδείγματα των εργατοπατέρων αυτών που την ημέρα εκείνη ΔΉΛΩΣΑΝ ΆΔΕΙΑ αντί να απεργήσουν!!!

Η πλειοψηφία αυτών των δυνάμεων στηρίζει την καπιταλιστική ανάκαμψη, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αυτοί που ενισχύουν την αυταπάτη ότι κάτι καλύτερο θα ακολουθήσει τα μνημόνια, που σπέρνουν την απογοήτευση και την μοιρολατρία στους εργαζόμενους.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ανήκει στους εργάτες
και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες!

Το Σωματείο μας καλεί κάθε εργαζόμενο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να δώσει πνοή και ζωντάνια στη μάχη που δίνουμε καθημερινά ενάντια σε όλη αυτή την αντεργατική κόλαση που ζούμε στους χώρους δουλειάς, ενάντια στο χτύπημα του δικαιώματός μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ, που με τόσες θυσίες και αίμα κατέκτησε η τάξη μας. Να βάλουμε τη σφραγίδα μας ώστε να απαιτήσουμε και να κατακτήσουμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους μισθούς.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ

ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!”