Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε τις προσλήψεις και περιμένει την παραχώρηση της παραλίας

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Δήμου Κομοτηνής για τη φετινή θερινή περίοδο, τη Δευτέρα εισήχθη για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του Προϊστάμενου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Δήμου Ευτυχιάκου, σχετικά με την πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας.

Η πρόσληψη ναυαγοσωστών, πέραν της αδιαμφισβήτητης συμβολής τους στην προστασία των λουομένων, είναι και υποχρεωτική βάσει νόμου (Π.Δ. 23/2000) για την κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών από 1 Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου. Η μη έγκαιρη πρόσληψή τους επισύρει την επιβολή προστίμων από τις λιμενικές αρχές. Το κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης κάθε χρόνο γνωστοποιεί την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, με την οποία η παραλία Αρωγής χαρακτηρίζεται ως πολυσύχναστη. Πρόκειται συγκεκριμένα για την ακτή μήκους 600 μέτρων περίπου, έμπροσθεν του μέχρι σήμερα λειτουργούντος αναψυκτηρίου με την επωνυμία «ΕΝ ΠΛΩ». Βάσει των παραπάνω, ο Δήμος Κομοτηνής, εφόσον του παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εν λόγω λουτρικής εγκατάστασης, θα πρέπει να προσλάβει ναυαγοσώστη για την κάλυψη της ακτής. Για την πραγματοποίηση των εν λόγω προσλήψεων υπάρχει εξασφαλισμένη πίστωση, ποσού 7.500 ευρώ, στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2017.

Σημειώνεται ότι οι ναυαγοσώστες θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά, από τις 10.30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα, σε όλη την περίοδο των τριών μηνών, δηλαδή από την 1η Ιουνίου 2017 έως και τις 31 Αυγούστου 2017.  Θα εφαρμοσθεί πρόγραμμα υπηρεσιών το οποίο θα περιλαμβάνει κάλυψη από ένα ναυαγοσώστη τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 10:30π.μ. έως τις 5:30μ.μ. και κάλυψη από δύο ναυαγοσώστες το σαββατοκύριακο και ώρα 10:30π.μ. ως 5:30 μ.μ. Το πρόγραμμα υπηρεσιών θα είναι αναρτημένο σε ειδικό χώρο δίπλα στο Ναυαγοσωστικό Πύργο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για τη διενέργεια των δύο προσλήψεων ναυαγοσωστών, προκειμένου ο Δήμος να είναι έτοιμος για την έγκαιρη προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων. Για να έχει, βέβαια, αντίκρισμα η συγκεκριμένη απόφαση, θα πρέπει στο εγγύς μέλλον να εκδοθεί η πολυπόθητη Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα παραχωρηθούν στους δήμους παραλιακές εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο.