Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τριάντα τρεις διαρρήξεις οχημάτων που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2017 στον νομό Έβρου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό των οχημάτων μεταξύ άλλων:

  • το χρηματικό ποσό των 2.830 ευρώ περίπου.
  • έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
  • τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ περίπου και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία ηλεκτρονική συσκευή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται καθώς επίσης ο αφαιρεθέν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία αφαιρεθείσα ηλεκτρονική συσκευή, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα των δραστών.