συΟι δράστες, ηλικίας 29 και 35 ετών, είχαν συλληφθεί στις 11/6 στο Ορμένιο, κατηγορούμενοι για τη διάπραξη διαρρήξεων επτά οικιών και μιας επιχείρησης, καθώς και για δύο απόπειρες διαρρήξεων, από τον Φεβρουάριο.

Ύστερα όμως από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, αποδείχθηκε ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν διαπράξει πέντε ακόμη διαρρήξεις σπιτιών και μία επιχείρησης, σε χωριά της περιοχής, με συνολική λεία διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, φο – μπιζού, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και διάφορα έγγραφα.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος από τα κλοπιμαία, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης δύο διαρρηκτικά εργαλεία και ένας φακός.

Οι αλλοδαποί εισέρχονταν παρανόμως στην Ελλάδα, ενώ ο 37χρονος, είχε παραβιάσει εξαήμερη τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από κατάστημα κράτησης της Ελλάδας (τον Μάιο του 2012), όπου ήταν έγκλειστος για διακεκριμένες κλοπές, και σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.