Ένα κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό 7,5 τόνων και αξίας 900.000 δολαρίων, παραδόθηκε στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, από τη μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση της Αμερικής, ΑΧΕΠΑ και τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Η μεγάλη αυτή δωρεά είναι μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που συντονίζει και πραγματοποιεί τα πέντε τελευταία χρόνια ο IOCC με τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Ομογενειακών Οργανώσεων των ΗΠΑ και του Ιδρύματος «The Jaharis Family Foundation» στο πρόγραμμα «Givefor Greece ΙΙ» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνώνν ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Το υγειονομικό υλικό περιλαμβάνει αναλώσιμα νοσοκομειακής και χειρουργικής χρήσης, όπως επιδέσμους, σύριγγες, γάντια, χειρουργικά εργαλεία, ορθοπεδικά είδη και εκατοντάδες άλλα είδη απαραίτητα για τις λειτουργικές ανάγκες ενός σύγχρονου νοσοκομείου, και προορίζεται να καλύψει ανάγκες των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας στους νομούς Έβρου και Ροδόπης.

«Ως εκπρόσωποι της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης των ΑΧΕΠΑ, νιώθουμε μεγάλη τιμή και χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πραγματοποίηση της ανθρωπιστικής αυτής βοήθειας. Οι προσπάθειές μας να ευαισθητοποιηθούν φορείς υψηλοτάτου κύρους όπως η ΑΧΕΠΑ και ο IOCC, απέδωσαν καρπούς. Η δε προτεραιότητα που δόθηκε στην ακριτική περιοχή μας, κατέδειξε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι φορείς αυτοί τη σημαντικότατη από κάθε άποψη, τόσο γεωπολιτική όσο και ανθρωπιστική-κοινωνική, γωνιά της πατρίδας μας», τονίζουν τα τοπικά στελέχη της ΑΧΕΠΑ.