Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι καρκίνου μαστού σε δεκάδες γυναίκες της περιοχής του Ιάσμου Ροδόπης, από την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία – Ίαση – Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) και τη συνδρομή του “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Ιάσμου. Οι εξετάσεις έγιναν με υπερήχους “ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ”, με δύο φορητά μηχανήματα υπερήχων Sonosite.

Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., που απαρτίζεται από:

– ομάδα εθελοντών γιατρών που δραστηριοποιείται καθημερινά,

– γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού,

– νέους επιστήμονες που εκπαιδεύονται στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού,

– απλούς εθελοντές πολίτες που στηρίζουν ένα πολύπλοκο έργο,

δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 με πρωτοβουλία  του Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη, για να:

– προσφέρει τη στήριξή της (ιατρική, χειρουργική, νοσηλευτική, ψυχολογική) σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού που είναι ανασφάλιστες και με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα,

– εκπαιδεύει νέους επιστήμονες στο γνωστικό αντικείμενο του καρκίνου του μαστού, καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής τους σε επιστημονικά δρώμενα, με την ηθική δέσμευση ότι θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στις γυναίκες που αναλαμβάνει η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.,

– ενημερώνει και αφυπνίζει τις γυναίκες της περιφέρειας με εξορμήσεις ελέγχου που πραγματοποιεί εντελώς δωρεάν σε όλη την επικράτεια.

Με σύνθημα «ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος!», τα μέλη της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. συναποτελούν μια επιστημονική, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με κοινωνικό και επιστημονικό έργο, και με αποστολή την ΙΑΣΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ γυναικών με νόσους μαστού. «Πιστεύουμε ότι η υγεία δεν αποτελεί πολυτέλεια για κανέναν συνάνθρωπό μας αλλά δικαίωμα. Πιστεύουμε ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να γίνει περίπατος, έστω και μέσα από δύσβατα μονοπάτια», δηλώνουν.

Μέχρι σήμερα οι εθελοντές ιατροί της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ έχουν χειρουργήσει δεκάδες οικονομικά αδύναμες και ανασφάλιστες γυναίκες με καρκίνο του μαστού, ενώ παράλληλα έχουν προσφέρει σε χιλιάδες γυναίκες δωρεάν κλινική εξέταση σε δυσπρόσιτα και απομονωμένα μέρη σε όλη την Ελλάδα.