ΠΑΥΛ

Δωρεάν διάθεση καυσόξυλων σε ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες, ζητά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ψύχους από οικονομικά αδύνατους πολίτες, υλοποιούνται ήδη δύο κρατικά προγράμματα – η επιδότηση πετρελαίου και η παραχώρηση καυσόξυλων σε κατοίκους κατεξοχήν αγροτικών περιοχών με χαμηλό τίμημα – εντούτοις ο κ. Παυλίδης κάνει λόγο για μια ακόμη, έχουσα ανάγκη, κοινωνική ομάδα:

«Υπάρχει και μια κατηγορία πολιτών που χρησιμοποιούν για θέρμανση καυσόξυλα τα οποία δυστυχώς αδυνατούν να προμηθευτούν λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών. Για την επίλυση του προβλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα της περιοχής μας, παρακαλούμε να αποφασίσετε, ώστε να καταστεί δυνατή η ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση τριών τουλάχιστον τόνων καυσόξυλων ανά οικογένεια από τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της επιδότησης πετρελαίου και δεν την λαμβάνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ.Καρασμάνη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτη, και Επικρατείας  κ. Δ. Σταμάτη, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, αιτούμενος συνάμα «το μέτρο αυτό να ισχύσει από τον ερχόμενο χειμώνα».