Την ένταξη και χριστιανικών πληθυσμών στο πρόγραμμα προανήγγειλε Β. Λαμπάκης

Στη θεραπεία μιας αστοχίας του πρόσφατα εξαγγελθέντος προγράμματος «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης», φαίνεται ότι προχωράει η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η αστοχία, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, συνίστατο στην επιλογή του Υπουργείου να χορηγήσει δωρεάν δορυφορική πρόσβαση μόνο στους μειονοτικούς πληθυσμούς του Έβρου, της Ροδόπης και της Ξάνθης, παρότι η αδυναμία πρόσβασης στο ψηφιακό φάσμα εντοπίζεται και σε περιοχές των ανωτέρω νομών οι οποίες κατοικούνται και από χριστιανικούς πληθυσμούς.

Την αλλαγή πλεύσης εκ μέρους του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα αποκάλυψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum fm 93,6, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, κ. Βαγγέλης Λαμπάκης.

Επικαλούμενος σχετική ενημέρωση από τη βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αναστασία Γκαρά, ο πρόεδρος της ΠΕΔ έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση περί διόρθωσης της προηγούμενης απόφασης, ενώ προανήγγειλε και την αποστολή εκ μέρους των δήμων της Θράκης καταστάσεων με τις κατοικημένες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στα ελληνικά κανάλια.