ΠΟΑΣΥΤη δυσαρέσκειά τους για το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, δεν δεσμεύτηκε για την επίλυσή των ζητημάτων που τους απασχολούν και για τα οποία τον ενημέρωσαν από τον Αύγουστο, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.

Παράλληλα, ενόψει της συνάντησης που έχουν ζητήσει με τον υπουργό οικονομικών, καλούν όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στην 79η ΔΕΘ, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι τόσο στην ομιλία του το Σάββατο το βράδυ ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, όσο και χθες, κατά τη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο, δεν συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ούτε καν έκανε μια έστω αναφορά στους αγώνες και στα αιτήματά μας (αποκατάσταση αδικιών, ΤΕΑΠΑΣΑ, κ.λπ.), καίτοι τον είχαμε ενημερώσει διεξοδικά επ’ αυτών, κατά τη συνάντησή μας στην Αθήνα, στις 6 Αυγούστου 2014.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση –δεδομένου ότι αναγνωρίζει, όπως διατείνεται, τις τραγικές επιπτώσεις των Μνημονίων στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και δη στο ανθρώπινο δυναμικό, τις οποίες άλλωστε περιλαμβάνει και στις θέσεις της για την Ελληνική Αστυνομία – να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τουλάχιστον τις μισθολογικές περικοπές του 2012.

Ενόψει δε της συνάντησης που έχουμε αιτηθεί να πραγματοποιηθεί άμεσα με τον Υπουργό Οικονομικών, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να πάρουν θέση, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, βάζοντας φρένο στην απαξίωση και στο μαρασμό της».