Και η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Θράκης, καλεί τα μέλη της σε δυναμική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιό της, αναφέρει:

ΕΜΔΥΔΑΣ«Η κυβέρνηση ακολουθεί τον δρόμο υλοποίησης της ατζέντας του τρίτου μνημονίου και επιδεινώνει τις εργασιακές συνθήκες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε απόγνωση.

Η λιτότητα και η ύφεση αποτελούν στρατηγική επιλογή για την υπέρβαση της κρίσης σε βάρος της εργασίας.

Η εφαρμογή της εξειδικεύεται, με:

  • νέα μείωση των αποδοχών μας (Νέο Μισθολόγιο).
  • παραπέρα αποδόμηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ειδικότερα των Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • μεγαλύτερη φοροεπιδρομή.
  • πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.
  • ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (όσου έχει ακόμα απομείνει).
  • ολοκλήρωση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.
  • πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και εκχώρηση δανείων με αδυναμία αποπληρωμής, σε κερδοσκοπικά “funds”.
  • ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών (που έχουν καταλήξει βαρέλι δίχως πάτο), φορτώνοντας την ελληνική κοινωνία με επιπλέον χρέη.

Τη στιγμή που ακόμα και κυβερνητικοί παράγοντες ομολογούν τη χειροτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου λόγω των θυσιών που απαιτούνται για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, με ταυτόχρονη έκρηξη της κερδοφορίας των ξένων και ντόπιων ελίτ, η κυβέρνηση προωθεί σχέδια εργασιακού μεσαίωνα και διαβεβαιώνει ότι η λιτότητα θα διαιωνιστεί.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να κάνουμε σαφές στην κυβέρνηση, ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις των αρχών του αιώνα και κατάλυση κάθε εργασιακής διασφάλισης. Η απάντηση στην ανεργία στη χώρα μας (που σημειώνει τα τελευταία χρόνια ρεκόρ αύξησης), είναι η ανατροπή της λιτότητας, η ανάκτηση των δικαιωμάτων της εργασίας, η διάσωση της δημόσιας περιουσίας, και η ανασύσταση της δημοκρατίας.

Στις επιλογές της κυβέρνησης που συνδυάζονται με τα έτοιμα σχέδια για το ασφαλιστικό, πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά, με τη συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων. Οι λαοί πηγαίνουν μπροστά με ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, και όχι με νεοφιλελεύθερα μοντέλα διεύρυνσης των ανισοτήτων και κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών επιλογών και την απελευθέρωση της χώρας και του ελληνικού λαού από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης καλεί τους Μηχανικούς Δημοσίους Υπαλλήλους, να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα γίνει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ:

– ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

– ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

– ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

– ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ».