Με τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής και του Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε. Ροδόπης, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, στην παραλία «Ιουλία» του Φαναρίου, οι υποδομές για την καλύτερη δυνατή διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν ξύλινοι διάδρομοι, ράμπα, σήμανση, σκίαστρο σε ξύλινη εξέδρα για ξεκούραση μετά το μπάνιο, αποδυτήρια με σπαστό βραχίονα, ειδικό wc τουαλέτας, σήμανση σε πέντε γλώσσες για την λειτουργία του μηχανισμού, καθώς πινακίδα ένδειξης του χώρου επί του δρόμου, ενώ οριοθετήθηκαν και τρεις θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

«Για την ασφαλή κολύμβηση καλούνται τα ΑμεΑ να έχουν πάντα συνοδούς και ξεχωριστά τηλεκοντρόλ έκαστος», τονίζει με αφορμή την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε. Ροδόπης, κ. Τρύφωνας Καρούντζος. «Μην βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να πάτε για μπάνιο και δεν έχετε τηλεκοντρόλ», επισημαίνει, καλώντας τους ενδιαφερόμενους, για την απόκτηση τηλεκοντρόλ, καθώς και των κλειδιών των αποδυτηρίων ένδυσης και της τουαλέτας, να έρθουν σε επικοινωνία με τον ίδιο, στο τηλέφωνο 6972374996».

«Καλά μας μπάνια», εύχεται καταληκτικά, δίνοντας προσωπική υπόσχεση ότι «θα το κρατήσουμε το seatrack όσο καιρός θα ευνοεί». Δεν παραλείπει δε, να ευχαριστήσει «γι’ αυτόν το όμορφο μηχανισμό που παρουσιάζουμε φέτος», τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιάννη Μουρτίδη, και τον υπάλληλο του Δήμου, κ. Βαγγέλη Σιδερά.