Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας, η πρώτη γευσιγνωσία της «ΔραμΟΙΝΟγνωσίας 2017»,  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Ανάργυρου Πατακάκη, του Διευθυντή του Μουσείου Ευστράτιου Παπαδόπουλου, της Αρχαιολόγου Βασιλικής Πουλιούδη, του εκπροσώπου του Δημάρχου Δράμας Αλέξη Παναγιωτίδη, και πλήθους κόσμου.

Ο αριστούχος οινολόγος και ιδρυτής του winewalker.gr, Φραγκίσκος Παπαγεωργίου, στην ομιλία του ανέλυσε τη στενή σχέση του οίνου της Δράμας με την Ιστορία, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσουν γεύσεις και αρώματα των τοπικών κρασιών και να γνωρίσουν τις ξεχωριστές ετικέτες των οινοποιείων του Νομού Δράμας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ “ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2017”.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά  η καλλιέργεια της αμπέλου και κατ΄ επέκταση η Διονυσιακή λατρεία στην περιοχή, μέσα από την παρουσίαση – έκθεση για πρώτη φορά, ενός αριστουργηματικού αρχαιολογικού ευρήματος: ενός ερυθρόμορφου κρατήρα, ο οποίος στις δύο του όψεις απεικονίζονται Διονυσιακές παραστάσεις. Η κ. Πουλιούδη στην εισήγησή της αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες που σχετίζονται με την ανεύρεσή του, τη χρονολόγησή του και την ανάλυση των παραστάσεων που φέρει.

Την ίδια ώρα, στα γραφεία της  Ένωσης Κυριών Δράμας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, «Οδοστρωτήρας», και στη συνέχεια η χορωδία της Ένωσης ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με τα τραγούδια της.

Κατόπιν, τη σκυτάλη πήρε η Θρακική Εστία Δράμας που για ακόμη μια χρονιά μύησε το κοινό σε ένα γνήσιο θρακιώτικο γλέντι, την ονομαστή «Θρακο-κατάνυξη».