ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 4 (1)Παρακαλούν και αξιώνουν ταυτόχρονα, την παραμονή στη Ροδόπη των ανθρώπων τους, προτείνοντας: Ή να τοποθετηθούν σε κάποιο άλλο πόστο που πάσχει από υποστελέχωση, ή να δημιουργηθεί στη Υπηρεσία δίωξης λαθρομετανάστευσης αντίστοιχη με αυτή του Έβρου, ή να μετατεθούν σε κοντινά Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών (Έβρου, Δράμας), ή να ιδρυθεί Υπηρεσία Μεταγωγών, ή να μεταφερθεί το υπάρχον Κέντρο Φύλαξης σε κάποιο άλλο μέρος από τα πολλά που προσφέρονται στο νομό (π.χ. παλιά στρατόπεδα)».

Αναλυτικά στην επιστολή τους προς τον υπουργό δημόσιας τάξης, αναφέρουν:

«Αξιότιμε υπουργέ.

Μη θέλοντας να απαξιώσουμε στο ελάχιστο την πρωτοβουλία επαναλειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, θα θέλαμε να ακούσετε και να αφουγκραστείτε και τις δικές μας ανάγκες, καθότι ανήκουμε και εμείς στη λεγόμενη «τοπική κοινωνία», αποτελώντας μάλιστα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της. Δεν είδαμε όμως να λαμβάνετε υπόψη καθόλου τα «παιδιά» σας. Αναλάβατε το υπουργείο αυτό και άρα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνετε στις αποφάσεις σας και τα όργανα εκτέλεσής των.

Εμείς, ως οι γυναίκες τους, οι μάνες τους και οι πατεράδες τους, έχουμε να σας πούμε, πως μετά από χρόνια είδαμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να έρχονται κοντά μας. Να μένουν μαζί μας, να μας στηρίζουν. Κάθε τέλος της τρίμηνης απόσπασης, οι καρδιές μας χτυπούσαν δυνατά, το άγχος και ο πανικός μας κυρίευαν, μέχρι να πάρουμε την ανανέωση, και τότε όλα απαλύνονταν ξανά.

Έτσι απαλύνθηκαν και την περασμένη Δευτέρα, που λάβαμε την ανανέωση των αποσπάσεων και πήραμε την πολυπόθητη ανάσα. Που να ξέραμε πως την αμέσως επόμενη μέρα θα μας κοβόταν μια και καλή το γέλιο; Και ρωτώ: Εμάς δεν μας σκεφτήκατε. Τα εκτελεστικά σας όργανα, ούτε αυτά; Αυτά για των οποίων τα συμφέροντα παλεύετε σαν υπουργείο;

Δεν είμαστε πλαστικά παιχνίδια κύριε Κικίλια. Έχουμε καρδιά, ψυχή, τόσα χρόνια παλεύαμε να επιβιώσουμε στην Αθήνα, και πάνω που γυρίσαμε στους τόπους μας, μας ξεριζώνετε πάλι. Και μάλιστα με τέτοιο βίαιο και απάνθρωπο τρόπο. Πώς θα αποχωριστούμε τώρα εμείς τους άντρες μας και τα παιδιά μας; Μη φερθείτε άκαρδα, ακόμη και αυτή την τελευταία στιγμή. Δώστε μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να ζούμε, να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε.

Δώστε μας το χρονικό περιθώριο τουλάχιστον έως τη λήξη των αποσπάσεων στις 31/12/14. Επιπλέον, βρείτε μία συμφέρουσα λύση για τους αστυνομικούς του τόπου μας, που με τόσο μόχθο και μεράκι υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και χαρίζουν προστασία σε αυτό τον τόπο. Τοποθετήστε τους σε κάποιο άλλο πόστο εδώ στη Ροδόπη, που πάσχει από υποστελέχωση και οι ανάγκες του τόπου είναι πολύ μεγάλες. Δημιουργείστε μια υπηρεσία δίωξης της λαθρομετανάστευσης στη Ροδόπη, αντίστοιχη με αυτή του Έβρου. Μεταθέστε τους σε κοντινά Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών (Έβρου, Δράμας κ.τ.λ.). Ιδρύστε την Υπηρεσία Μεταγωγών, που από καιρό έχει πάρει το πράσινο φως για το νομό Ροδόπης. Μεταφέρετε το Κέντρο Φύλαξης σε κάποιο άλλο μέρος, από τα πολλά που προσφέρονται στο νομό μας (π.χ. παλιά στρατόπεδα).

Κύριε Κικίλια, σας εκλιπαρούμε και ταυτόχρονα απαιτούμε από εσάς τη δέουσα προσοχή για το φλέγον ζήτημα των δικών μας αστυνομικών. Μην τους πετάξετε μακριά μας. Τους χρειαζόμαστε και προσωπικά, αλλά και κοινωνικά. Μη χωρίσετε οικογένειες. Μην πετάξετε τόσα όνειρα και ελπίδες. Μην μας απαξιώσετε. Ολοκληρώστε την καλοπροαίρετη ενέργειά σας με τον καλύτερο τρόπο, σκεπτόμενος πάνω από όλα το συμφέρον του Σώματός σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Οι οικογένειες των αποσπασμένων (ακόμη) αστυνομικών στο Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών Κομοτηνής».