Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 30, 29 (άντρες) και 21 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για εκβίαση από κοινού, ληστεία κατ΄εξακολούθηση, πλαστογραφία και κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθησαν στη Δράμα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 68χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, το πρωί της 10-9-2015, ο 30χρονος μετέβη στο ιατρείο του όπου απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ προκειμένου να μην αποστείλει στη σύζυγό του φωτογραφίες που τον απεικονίζουν γυμνό.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ο 29χρονος και η 21χρονη γραμματέας του 68χρονου, οι οποίοι εμφανίσθηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση σε σημείο της πόλης με τον 68χρονο, από τον οποίο έλαβαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως προκαταβολή επί του συνολικού χρηματικού ποσού που απαιτούσαν από αυτόν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο 29χρονος ζήτησε επίσης επιτακτικά από τον 68χρονο να καταθέσει στον λογαριασμό της 21χρονης επιπρόσθετα το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και ο 30χρονος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 21χρονη, εργαζόμενη ως γραμματέας στο ιατρείο του 68χρονου, από την 1-9-2015, τον υπνώτιζε επανειλημμένα ρίχνοντας στον καφέ του υπνωτικά χάπια! Ακολούθως του αφαιρούσε τα ρούχα και τον φωτογράφιζε γυμνό, καθώς επίσης προέβαινε σε κλοπή διαφόρων χρηματικών ποσών και χρυσαφικών.

Στις οικίες των δραστών καθώς και την κατοχή τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 1 πλαστογραφημένη ιατρική συνταγή, την οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει η 21χρονη από το ιατρείο του 68χρονου.
  • 5 εκτυπώσεις φωτογραφιών που απεικονίζουν τον 68χρονο.
  • 1 φορητή συσκευή καταγραφής εικόνας και ήχου.
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
  • 1 φορητή μονάδα αποθήκευσης δεδομένων (usb stick).
  • 2 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι εικόνας και ήχου (DVD).
  • 73 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX, STEDON και HIPNOSEDON.
  • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
  • 3 κινητά τηλέφωνα.

Ο 30χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για κλοπή.