Με την καταρχήν θετική ανταπόκριση του Κώστα Γαβρόγλου στο αίτημα για ίδρυση νέων σχολών και τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επέστρεψαν από την Αθήνα ο πρύτανης του ιδρύματος Σταύρος Τουλουπίδης, οι αναπληρωτές του Φώτης Μάρης και Παντελής Μπότσαρης, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ/ΑΜ-Θ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, οι οποίοι είχαν το πρωί κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας.

Οι πληροφορίες του inkomotini.gr θέλουν τον υπουργό να δήλωσε κατ’ αρχήν θετικός στην ίδρυση νέων Σχολών και Τμημάτων, για τα εξής αντικείμενα:

  • Κτηνιατρικής
  • Ψυχολογίας
  • Νοσηλευτικής
  • Εργοθεραπείας
  • Τουριστικών Επαγγελμάτων

Ενόψει μάλιστα της συγκεκριμένης εξέλιξης, στον σχεδιασμό του ΔΠΘ περιλαμβάνεται επίσης η πρόταση για ίδρυση και Τμήματος Τοπογράφων.

Περαιτέρω, δε, υπάρχει η πρόθεση για πρόταση ίδρυσης Γαλακτοκομικής-Τυροκομικής-Μελισσοκομικής Σχολής, Τμήματος Αρωματικών Φυτών & Σηροτροφίας, και Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων-Διατροφής.

Συγχρόνως, το ΔΠΘ θα ζητήσει και την ίδρυση Ερευνητικών Ινστιτούτων Αεροπορικής Ιατρικής, Καινοτομίας & Τεχνολογίας, και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, τίθενται και διεκδικήσεις αυξημένων κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση, συντήρηση, κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Όλα τα παραπάνω θα υποβληθούν ως ενιαίο και τεκμηριωμένο πακέτο προτάσεων μέχρι τις 25 Απριλίου, προκειμένου στις αρχές του καλοκαιριού σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου να νομοθετηθούν, στο πλαίσιο του συνόλου των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση του «χάρτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.