Ιστορικές στιγμές ζει το χωριό των Προσκυνητών και κατ’ επέκταση το ποδόσφαιρο της Ροδόπης, μετά την εξασφάλιση της ανόδου στη Γ΄ εθνική από τη Δόξα Προσκυνητών.

Η ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη, στον πέμπτο αγώνα των μπαράζ ανόδου του 1ου ομίλου των τοπικών πρωταθλημάτων της Θράκης, πήρε με ανατροπή το «διπλό» με 1-2 στην Ξάνθη απέναντι στον Ορφέα, με τον οποίο ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς, γεγονός που δίνει το εισιτήριο και στις δύο ομάδες για την τρίτη τη τάξει κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου, Ηρακλής Ποταμουδιών Καβάλας και Α.Ε. Διδυμοτείχου, ήρθαν ισόπαλοι με 2-2.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, της ΕΠΣ Θράκης και των μπαράζ, Χρήστος Βάσκος.

Έτσι, διαδικαστικό χαρακτήρα αποκτούν οι τελευταίες αναμετρήσεις του ομίλου στις 5/6, όπου ο Ηρακλής Ποταμουδιών Καβάλας υποδέχεται τον Ορφέα Ξάνθη και η Α.Ε. Διδυμοτείχου φιλοξενεί τη Δόξα Προσκυνητών.

Αναλυτικά η βαθμολογία μετά και την 5η αγωνιστική των μπαράζ:

  1. Δόξα Προσκυνητών 9 βαθμοί (τέρματα 6-5).
  2. Ορφέας Ξάνθης 9 βαθμοί (τέρματα 9-7).
  3. Α.Ε. Διδυμότειχου 5 βαθμοί (τέρματα 4-6).
  4. Ηρακλής Ποταμουδιών Καβάλας 5 βαθμοί (τέρματα 6-7).

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαππών κ. Γιάννης Σταυρίδης, αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση, και τον υπέροχο κόσμο του χωριού που τα τελευταία αυτά χρόνια της φρενήρους πορείας της ομάδας ήταν ο 12ος παίκτης της».