Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής

κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Σημαντικά κερδοφόρους ισολογισμούς παρουσιάζει τα τελευταία δύο χρόνια (2013, 2014) η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, ενώ με θετικό πρόσημο αναμένεται θα κλείσει και το 2015.

Το θέμα του προϋπολογισμού της επιχείρησης τέθηκε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την παράταξης «Εμείς η πόλη» της κ. Φελίνας Καζάκου να απέχει, και την ίδια την επικεφαλής να εκφράζει την απαρέσκειά της για το πολιτιστικό προϊόν που παράγεται από τη ΔΚΕΠΠΑΚ.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης σήκωσε το γάντι, στηλιτεύοντας τις υπέρογκες δαπάνες του παρελθόντος. Τονίζοντας, δε, χαρακτηριστικά, οτι «σήμερα πληρώνουμε περισσότερα για το πολιτιστικό προϊόν του παρελθόντος απ’ όσα για το πολιτιστικό προϊόν του παρόντος», δεσμεύτηκε ότι θα γίνει λεπτομερής καταγραφή, αποτύπωση και σύγκριση, των διαθέσιμων κονδυλίων, των δαπανών και της παραγωγικότητας, προηγούμενων διοικήσεων με της σημερινής.

Η στάση της κ. Καζάκου προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της Προέδρου της Επιχείρησης κ. Νατάσσας Λιβεριάδου, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξυγίανσης που ξεκίνησε το 2011 όταν η διοίκηση της επιχείρησης παρέλαβε χρέη ύψους 1,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων των ένα εκατομμύριο οφειλόταν σε τοπικούς προμηθευτές, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορούσε οφειλές στο ΙΚΑ. «Έχουμε μειώσει το χρέος στις 350.000, έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα για να έχουμε ένα πρόσωπο», τόνισε η κ. Λιβεριάδου, προσθέτοντας πως μέχρι και «στα δικαστήρια είμαστε για τις δαπάνες των Χριστουγέννων του 2010, για τις οποίες πληρώνουμε 100.000 ευρώ, για πράγματα που ίσως δεν έγιναν κιόλας», και επισημαίνοντας πως πλέον, αφού υπάρχει κάποια σχετική οικονομική ευχέρεια, σαφώς και θα γίνονται περισσότερα πράγματα στον τομέα του πολιτισμού.

Ακόμη, η κ. Καζάκου, ούσα μέλος του Δ.Σ. της ΔΚΕΠΠΑΚ, ισχυρίστηκε πως δεν προσκαλείται στις συνεδριάσεις του οργάνου, για να τη διαψεύσει εμφατικά και κατηγορηματικά η κ. Λιβεριάδου, η οποία μάλιστα επισήμανε πως η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έχει προσέλθει μόνο σε μία συνεδρίαση του Δ.Σ., με την κ. Καζάκου εν συνεχεία να διαμαρτύρεται οτι δεν την εξυπηρετούν οι ώρες σύγκλησης του συμβουλίου, επίκληση που απέκρουσε ο Δήμαρχος, ο οποίος παρεμβαίνοντας υπογράμμισε πως είναι επιλογή του καθενός η ιεράρχηση των υποχρεώσεών του.