ΠΟΡΝΟΔικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 32 και 28 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η υπόθεση ξεκίνησε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τη δράση χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι σε συνομιλίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικα άτομα, τους αποσπούσαν με τη χρήση ψυχολογικής βίας φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο, και στην συνέχεια τα εξανάγκαζαν σε ερωτικές συνευρέσεις.

Η δράση των δύο εμπλεκομένων ταυτοποιήθηκε και διακριβώθηκε από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Skype» και «Facebook».

Την ίδια μεθοδολογία και τρόπο δράσης ακολούθησαν οι δυο εμπλεκόμενοι και στην περίπτωση ανήλικης με την οποία συνομιλούσαν μέσω συγκεκριμένων προφίλ, χρησιμοποιώντας φράσεις με άσεμνο περιεχόμενο και εξαναγκάζοντάς την να προβεί σε πράξεις προσβλητικές για τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Μάλιστα, για να μη διακόψει την επικοινωνία μαζί τους, την απειλούσαν ότι θα δημοσίευαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της, που προηγουμένως την είχαν εξαναγκάσει να τους αποστείλει.

Ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν  βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των δύο ημεδαπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί είναι οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ στο «Skype» και το «Facebook», ενώ βρέθηκαν και  ηλεκτρονικά αρχεία με τις συνομιλίες τους με την ανήλικη. Παράλληλα διαπιστώθηκε η επικοινωνία τους και με άλλες ανήλικες, περιπτώσεις οι οποίες διερευνώνται.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

– Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464.

– Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr  &  11012@hellenicpolice.gr