Με εβδομήντα τουλάχιστον συμμετοχές από Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία και Ελλάδα, και κριτή τον Γερμανό Rene Blank, θα διοργανωθούν για πρώτη φορά στην Κομοτηνή, αγώνες σκύλων agility (δοκιμασίες δεξιοτήτων και ταχύτητας / ευκινησίας, υπερπήδησης εμποδίων, αλμάτων, ελιγμών, προσανατολισμού).

Μάλιστα θα έχουν επίσημο χαρακτήρα, ως η πρώτη προκριματική διοργάνωση ενόψει της στελέχωσης της ομάδας της Εθνικής Ελλάδος 2017 για το Παγκόσμιο Κύπελλο και για το European Open.

Τους αγώνες θα διοργανώσει στις 5 και 6 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις Fair Play, το εκπαιδευτήριο σκύλων Doggy Park Sports Center Κομοτηνής, υπό την αιγίδα του Κυνοφιλικού Ομίλου Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής (ΚΟΣΕΚ), που ιδρύθηκε φέτος και είναι αναγνωρισμένος από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (ΚΟΕ).

Οι εγγραφές ξεκινούν στις 9 π.μ., και οι αγώνες στις 10 π.μ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος των οποίων είναι η διάδοση της κυνοφιλίας και η καθιέρωση κατ’ έτος των αγώνων στην Κομοτηνή, αναμένεται μεγάλη προσέλευση φίλων του κυναθλητισμού.

Στον χώρο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες θα λειτουργήσει έκθεση περιπτέρων καθώς και βοηθητικός στίβος για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό σπορ που συνδυάζει την κυνοφιλία και τον αθλητισμό.

Η ομάδα agility της Κομοτηνής που θα λάβει μέρος με δεκαπέντε περίπου σκύλους-αθλητές και τους ιδιοκτήτες τους, έχει συμμετάσχει σε όλους τους ελληνικούς αγώνες αλλά και σε διοργανώσεις σε Γαλλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, με πολλές επιτυχίες, ενώ συμμετείχε και με την Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βέλγικων ποιμενικών 2016 στη Γαλλία.