Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο διαψεύδει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ περί απελευθέρωσης των παράνομων μεταναστών!

«Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό, τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης, στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προέβη και ο ίδιος σε κατηγορηματική διάψευση (μιλώντας στο Βήμα), υπογραμμίζοντας: «Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ ούτε ο υπουργός Εσωτερικών ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου, έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων, επισημαίνεται ότι αν είχε βγει τέτοια απόφαση, θα σήμαινε ότι αυτομάτως η χώρα δεν θα αναγνώριζε τη Συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» την οποία έχει υπογράψει, με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι σχέσεις με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε.