Διαρροή ορυκτέλαιων σε κλειστό εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Διαρροή ορυκτέλαιων σε κλειστό εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

ΒΙΠΕΚΟ«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», σύμφωνα με τις αρχές.

Διαρροή ορυκτελαίων στον αύλειο χώρο του εργοστασίου «Λιπαντικά Θράκης Α.Ε.» το οποίο είναι σφραγισμένο και δεν λειτουργεί εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, διαπιστώθηκε την Κυριακή 11 Μαΐου από φύλακα της βιομηχανικής περιοχής Κομοτηνής.

Από την υπεύθυνη του χώρου, ΕΤΒΑ, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ακολούθως οι αρμόδιες υπηρεσίες  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από πλευράς ΕΤΒΑ ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της διάχυσης στο δίκτυο ομβρίων, ενώ άρχισε η συλλογή των ορυκτελαίων σε βαρέλια. Επί τόπου εκλήθη από την ΕΤΒΑ η πιστοποιημένη Εταιρία Απορρύπανσης INTERGEO Ε.Π.Ε., ενώ έσπευσε από την Αθήνα και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Συμμόρφωσης της ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ., κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Ακόμη, προσήλθαν υπάλληλοι από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι οποίοι και παρακολούθησαν τις εργασίες των συνεργείων της ΕΤΒΑ, συνεργαζόμενοι μαζί τους.

Δείγματα ελήφθησαν τόσο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όσο και από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΑΜΘ για περαιτέρω ελέγχους.

Σήμερα συνεδρίασε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) Ροδόπης και εκτίμησε την κατάσταση, ενώ την Πέμπτη 15 Μαΐου θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΠΕΑΠΖ), που αποτελεί όργανο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κύριο μέλημα των αρχών από την πρώτη στιγμή, ήταν η αποφυγή της διοχέτευσης ορυκτελαίων στο δίκτυο ομβρίων και στους επιφανειακούς υδάτινους αποδέκτες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καθαρισμού του αύλειου χώρου με την απομάκρυνση των χωμάτων που έχουν ρυπανθεί, τη φύλαξη και την κατάλληλη επεξεργασία τους, προκειμένου να αποκλεισθεί κάθε περίπτωση μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.

Περαιτέρω οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ελέγχουν την εν γένει κατάσταση καθώς και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργοστασίου για την πλήρη απορρύπανση και του εσωτερικού χώρου, προς αποφυγή οποιασδήποτε νέας διαρροής ή ατυχήματος.

Εκτιμάται ότι το περιστατικό συνέβη λόγω αφαίρεσης με κλοπή, των διακοπτών ροής (βανών) μεγάλων δεξαμενών.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των προαναφερθέντων υπηρεσιών, «από το ατύχημα δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood