– «Εγείρονται πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της απόφασης, όταν είναι γνωστό ότι οι Διοικητές είναι υπό παραίτηση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης και της 4ης ΥΠΕ να μετατάξουν τρεις εργαζόμενες από το νοσηλευτικό προσωπικό σε διοικητικές θέσεις.

Τέτοιου είδους αποφάσεις, αντί να υπηρετούν την ανάγκη για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου, δυστυχώς επιδεινώνουν τις ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, απαξιώνουν περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, γι’ αυτό και εγείρουν πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της απόφασης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κάναμε γνωστό στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι η υποστελέχωση του νοσοκομείου Κομοτηνής, του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), και των δύο Κέντρων Υγείας (Ιάσμου και Σαππών), δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

Ταυτόχρονα, όμως, υπογραμμίσαμε την αναγκαιότητα να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της 4ης ΥΠΕ για τις μετατάξεις, όταν είναι γνωστό ότι οι Διοικητές είναι υπό παραίτηση».