κοινωνική-συμμαχίαΤην έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός οτι στο εξαγγελθέν Ερευνητικό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με την επωνυμία «Κ. Καραθεοδωρή», δεν συμπεριλαμβάνονται οι περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Δράμας, μολονότι «εκεί λειτουργεί ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ της χώρας», εκφράζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ «Κοινωνική Συμμαχία», εγκαλώντας μάλιστα για τη στάση του και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη.

Η σχετική ανακοίνωση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» έχει ως εξής:

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εξαγγελία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου για την ίδρυση «Ερευνητικού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.ΚΕ.Α.Μ-ΘΡΑ) – Κ. Καραθεοδωρή» – τύποις ο τίτλος – στην ουσία Θράκης μόνο, μιας και τα τέσσερα προβλεπόμενα ινστιτούτα χωροθετούνται σε πόλεις των τριών νομών της Περιφέρειάς μας.

Μια εξαγγελία που «θυμίζει» άλλες εποχές και μάλιστα «διχάζει» τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Μια εξαγγελία που αγνοεί επιδεικτικά τους δυο νομούς της περιφέρειάς μας Καβάλα και Δράμα, τη στιγμή που εκεί λειτουργεί και δραστηριοποιείται ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ της χώρας και μπορεί να στηρίξει τη λειτουργία παρόμοιων κέντρων.

Η «σθεναρή» κατά δήλωσή του «αντίδραση» του κ. Περιφερειάρχη στην εν λόγω «εξαγγελία» για να περιληφθούν δηλαδή η Καβάλα και η Δράμα, διαψεύδεται από την εν γένει παρουσία του στην εκδήλωση και το φωτογραφικό ρεπορτάζ που την κάλυψε!

Εμείς ζητούμε την επανεξέταση του θέματος και την ορθολογικά τεκμηριωμένη κατανομή των ερευνητικών ινστιτούτων σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ (εφόσον δημιουργηθούν…), και λέμε «όχι» σε εξαγγελίες προεκλογικές που μας οδηγούν σε τακτικές άλλων εποχών!”.