Διακρατικό κονδύλι 800.000 ευρώ αξιοποιεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής!

Σε πρώτο στάδιο, όπως ενημέρωσε ο Διοικητής Γιώργος Φιλιππίδης, θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού για την ριζική ανακαίνιση των χειρουργικών αιθουσών, ενώ θα ακολουθήσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πληθυσμών της ορεινής Ροδόπης για περιπτώσεις έκτακτων αναγκών με τον τίτλο «Πώς να σώσεις μία Ζωή»
nosokomeio1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή η 3η συνάντηση των Νοσοκομείων της Κομοτηνής και του Κίρτζαλη για την πορεία υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Intereg Ελλάδα-Βουλγαρία Medicinet 2.

Διακρατικό κονδύλι 800.000 ευρώ αξιοποιεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής!Στη συνάντηση εκτέθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεώργιο Φιλιππίδη η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος, που περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο την προμήθεια εξοπλισμού για την ριζική ανακαίνιση των χειρουργικών αιθουσών του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελος Πολιτειάδης, καθώς και ο ProjectManager του έργου κ. Παναγιώτης Μιχαηλίδης, παρουσίασαν αναλυτικά τα στάδια επεξεργασίας του έργου και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.  Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι επόμενες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πληθυσμών της ορεινής Ροδόπης για περιπτώσεις έκτακτων αναγκών με τον τίτλο «Πώς να σώσεις μία Ζωή». Κατά την υλοποίηση των δράσεων αυτών θα εκπαιδευτούν οι πολίτες που διαμένουν στησυνοριακή γραμμή τόσο σε απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδος, όσο και της Βουλγαρίας, σχετικά με τις πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να παράσχουν σε συνδημότες τους σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, μέχρι την ασφαλή μεταφορά τους στα Νομαρχιακά Νοσοκομεία. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από Έλληνες και Βούλγαρους Ιατρούς και άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες.

Επιπρόσθετα οι Βούλγαροι εταίροι παρουσίασαν την πορεία εφαρμογής του δικού τους Προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο του Κίρτζαλη.

Και τα δύο Νοσοκομείο βρίσκονται σε πολύ καλή πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων διασυνοριακών έργων και εντός τον προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Το ύψος χρηματοδότησης των ανωτέρω έργων φτάνει το 1.500.000 ευρώ περίπου, από τα οποία τα 800.000 ευρώ είναι για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής και τα 700.000 ευρώ περίπου για το Νοσοκομείο του Κίρτζαλη της Βουλγαρίας.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Κίρτζαλη της Βουλγαρίας τον Μάρτιο του 2019.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood