Είκοσι πέντε μαθήτριες και μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, έλαβαν μέρος στους Γ΄Αγώνες Λόγου και στον 6ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, που διεξήχθησαν από το Κολέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Noesis.

Γ΄ Αγώνες Λόγου

Συμμετείχαν δεκατρείς μαθήτριες και μαθητές: από τη Γ΄τάξη οι Κιουτσούκη Κλυταιμνήστρα και Στεργίου Κατερίνα, από τη Β΄ τάξη οι Παχούμης Θανάσης, Γαλοπούλου Έφη, Ζαφειριάδου Χριστίνα, Αντωνίου Δήμητρα και Ναντσόπουλος Νίκος, και από την Α΄ τάξη οι Σαλακίδου Γλυκερία, Τσισμαλίδου Ιωάννα, Κούτρα Κωνσταντίνα, Αναστασιάδου Σοφία, Χρηστάκη Αναστασία και Κανιμάς Γιώργος.

Διακρίθηκαν σε δύο αγωνίσματα του διαγωνισμού:

  • η ομάδα των “Διττών Λόγων”, αποτελούμενη από τους Παχούμη Θανάση, Γαλοπούλου Έφη και Ζαφειριάδου Χριστίνα, κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 34 ομάδες φτάνοντας ως τους ημιτελικούς.
  • εύφημο μνεία για την προσπάθειά της στην “Εκφραστική Ανάγνωση”, απονεμήθηκε στην Τσισμαλίδου Ιωάννα.

Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές διαγωνίστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια, καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις στην τελική κατάταξη των αγωνισμάτων τους.

Την προετοιμασία τους ανέλαβαν οι καθηγήτριες Παιδαράκη Κική, Σολωμού Λένα και Τενεκετζή Μαρία.

6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης

Συμμετείχαν δώδεκα μαθήτριες και μαθητές της Α΄ τάξης, σε τέσσερις ομάδες: Αναστασιάδου Σοφία, Γρηγορόπουλος Αναστάσιος, Κανιμάς Ιωάννης, Κούτρα Κωνσταντίνα, Πετροπούλου Χριστίνα, Πασχάλη-Παπαναστασίου Στεφανία, Πεγιοπούλου Ηλιάνα, Σμαραγδής Κωνσταντίνος, Τσατσαρίδης Θεοφάνης, Τσισμαλίδου Ιωάννα, Φαλαλάκης Νικόλαος και Φραντζή Βιλελμίνη.

Η «Ομάδα Λογικής», που αποτελούμενη από τις μαθήτριες Αναστασιάδου Σοφία, Κούτρα Κωνσταντίνα και Τσισμαλίδου Ιωάννα, αν και συμμετείχε για πρώτη φορά, κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα της καθώς πέρασε στον τελικό του διαγωνισμού και κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 56 ομάδες.

Πολλά συγχαρητήρια φυσικά αξίζουν και στις υπόλοιπες ομάδες που κατάφεραν να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Στόχος της «Ομάδας Λογικής» είναι να πάρει μέρος και σε άλλους παρόμοιους διαγωνισμούς, όπως ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Καγκουρό», που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και στην Κομοτηνή, στις 18 Μαρτίου.

Οι συντονιστές καθηγητές στις συναντήσεις της «Ομάδας Λογικής» που γίνονται κάθε Κυριακή στον χώρο του σχολείου, είναι η Αθανασούλα Κατερίνα, ο Καράουστας Ιορδάνης και ο Λύκος Ανδρέας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, συγχαίρουν τους συντονιστές εκπαιδευτικούς, καθώς και πρωτίστως, όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους, και τους εύχονται κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς τους στόχους.